niedziela, 30 kwietnia 2017

Hiszpańska paella z produktami Lidl

Jod wtorku 2 maja w sklepach Lidl Polska rozpoczyna się Tydzień Kuchni Hiszpańskiej. Świeże owoce morza, hiszpańskie sery, oliwki, regionalne sosy i warzywne pasty. Mnóstwo produktów Sol&Mar, które inspirują !
Wybrałam do przetestowania mieszankę owoców morza do paelli.

SKŁADNIKI:

1 i 1/2 szklanka ryżu do paelli
szczypta szafranu
cebula
2 ząbki czosnku
mieszanka owoców morza Sol&Mar
bulion ok 750 ml
3/4 szklanki białego wina
pół szklanki zielonego groszku
papryki zielona i czerwona
cytryna
4 łyżki oliwy

PRZYGOTOWANIE:

Oliwę rozgrzać, dodać pokrojoną drobno cebulę oraz ryż, paprykę, szafran, czosnek. Wymieszać. Wlać białe wino, odparować. Wlać bulion. Po 15 minutach wrzucić na wierzch owoce morza i groszek. dusić około 3-5 minut.



6 komentarzy:

  1. Pysznie! Lubię paellę bardzo.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale pyszności :D Trzeba do Lidla się wybrać :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam hiszpański tydzień Lidla, wczoraj nie miałam czasu iść po omułki, ale może jutro jeszcze będą. Też się przymierzam do paelli, ale czekam aż mi przyślą patelnię.

    OdpowiedzUsuń
  4. paellę bardzo lubię :) a w Lidlu byłam upolować kilka rzeczy z hiszpańskiego tygodnia :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo świeże, smakowicie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń