Już od wtorku 2 maja w sklepach Lidl Polska rozpoczyna się Tydzień Kuchni Hiszpańskiej. Świeże owoce morza, hiszpańskie sery, oliwki, regionalne sosy i warzywne pasty. Mnóstwo produktów Sol&Mar, które inspirują !
Wybrałam do przetestowania mieszankę owoców morza do paelli.
SKŁADNIKI:
1 i 1/2 szklanka ryżu do paelli
szczypta szafranu
cebula
2 ząbki czosnku
mieszanka owoców morza Sol&Mar
bulion ok 750 ml
3/4 szklanki białego wina
pół szklanki zielonego groszku
papryki zielona i czerwona
cytryna
4 łyżki oliwy
PRZYGOTOWANIE:
Oliwę rozgrzać, dodać pokrojoną drobno cebulę oraz ryż, paprykę, szafran, czosnek. Wymieszać. Wlać białe wino, odparować. Wlać bulion. Po 15 minutach wrzucić na wierzch owoce morza i groszek. dusić około 3-5 minut.
Pysznie! Lubię paellę bardzo.
OdpowiedzUsuńAle pyszności :D Trzeba do Lidla się wybrać :D
OdpowiedzUsuńUwielbiam hiszpański tydzień Lidla, wczoraj nie miałam czasu iść po omułki, ale może jutro jeszcze będą. Też się przymierzam do paelli, ale czekam aż mi przyślą patelnię.
OdpowiedzUsuńpaellę bardzo lubię :) a w Lidlu byłam upolować kilka rzeczy z hiszpańskiego tygodnia :)
OdpowiedzUsuńdanie idealne :)
OdpowiedzUsuńBardzo świeże, smakowicie wygląda :)
OdpowiedzUsuń