W Lidl Polska od poniedziałku 30 stycznia możemy delektować się i poznać kuchnię francuską. Rozpoczął się właśnie Tydzień Francuski. Miłośnicy francuskich smaków będą mogli ropieszczać podniebienie aromatycznymi serami, wytrawnymi przekąskami. Niespotkanymi słodyczami. Do tego świece w cudownym szklanym pojemniku, muzyka.
A dla prawdziwych znawców i koneserów kuchni francuskiej żabie udka i winniczki. Czy ktoś z Was już jadł ślimaki winniczki i żabie udka? Przyznam się, że jeszcze nie jadłam.
Tosty francuskie na śniadanie z kremem kasztanowym
kilka kromek chleba tostowego
2 jaja
szklanka mleka
łyżeczka esencji waniliowej lub cukru z wanilią
masło do smażenia
Mleko, jaja, wanilię rozmącić widelcem. Zamoczyć kromkę chleba tostowego. Smażyć na złoto z dwóch stron. Gorące posmarować kremem.
Jeśli ktoś woli na wytrawnie do środka może dodać swój ulubiony francuski ser :)
ja również nie próbowałam i przyznam szczerze, że nie bardzo mam ochotę degustować ;)
OdpowiedzUsuńŚlimaki są smaczne z masłem czosnkowym.Sami zbieramy z mężem.Trzeba się tylko przełamać
OdpowiedzUsuń