SKŁADNIKI:
1 szklanka mąki jaglanej
3/4 szklanki płatków owsianych bezglutenowych
dojrzała gruszka
pół łyżeczki kardamonu
1 łyżka płatków migdałowych
szklanka napoju jaglanego
jajko
1 płaska łyżeczka sody i proszku do pieczenia
1 łyżka nasion lnu
PRZYGOTOWANIE:
1 szklanka mąki jaglanej
3/4 szklanki płatków owsianych bezglutenowych
dojrzała gruszka
pół łyżeczki kardamonu
1 łyżka płatków migdałowych
szklanka napoju jaglanego
jajko
1 płaska łyżeczka sody i proszku do pieczenia
1 łyżka nasion lnu
PRZYGOTOWANIE:
Gruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć do wysokiej miski. Wbić jajo, wlać "mleko" jaglane. Dodać mąkę jaglaną, płatki owsiane, płatki migdałowe, kardamon oraz siemię wraz z proszkiem i sodą. Wymieszać całość. Przełożyć do 3/4 wysokości foremek. Piec w 180 stopniach około 25 minut.
Z podanych składników wyszło 6 sztuk.
Smaczne śniadanie :)
OdpowiedzUsuńTeż uwielbiam robić muffiny, ale do mąki jaglanej jakoś nie mogę się przekonać;)
OdpowiedzUsuńTo zrób z taka jaką lubić. Tu nie ma ograniczeń. Każdy niech robi z taką jaką lubi i mu pasuje.
UsuńPomysł bardzo mi się podoba - wypróbuję mąkę jaglaną :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie śniadania!
OdpowiedzUsuńChyba wpadnę do Ciebie...
Zapraszam zawsze:)
UsuńJak tak chętnie zapraszasz to ja również wpadnę na takie muffinki. ;-) Wyglądają pysznie :-)
OdpowiedzUsuńŚniadanie, że miło wstawać:)
OdpowiedzUsuń4 razy upiekłaś, a ja ani razu zaproszenia nie dostałam do konsumpcji!
OdpowiedzUsuńObłędne <3
Bardzo fajny pomysł, muszą być pyszne :)
OdpowiedzUsuńMy chyba też najczęściej pieczemy muffiny (choć nie, chyba torty robimy częściej) :D Twoje zapowiadają się przepysznie :)
OdpowiedzUsuńKocham jaglane wypieki, a więc muffinki by mi smakowały :)
OdpowiedzUsuńno ciekawe tu muffinki, mam ochotę je zrobić
OdpowiedzUsuńpyszne i zdrowe to jest to co lubię :)
OdpowiedzUsuńPycha! Uwielbiam takie zdrowe, proste śniadanka:D
OdpowiedzUsuńidealne do pracy na drugie śniadanie! :) przepis zapisuję bo bez cukru :D
OdpowiedzUsuńJakie piękne i wyrośnięte! Mogłabym je jeść codziennie :)
OdpowiedzUsuńTo przepis wymarzony dla mnie, bo ostatnio odrzuciło mnie od cukru...
OdpowiedzUsuńSuper! Idealne też do szkolnej śniadaniówki. Z przyjemnością podkradnę przepis :)
OdpowiedzUsuń