Bardzo szybka i smaczna pasta. Smakuje jak ta ze sklepu, ale na pewno nie ma w niej tyle dodatków chemicznych.
Składniki:
makrela wędzona 1 sztuka
masło 1/3 kostki
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
Przygotowanie:
Mięso makreli oddziel od skóry i ości, włóż do rozdrabniacza razem z miękkim masłem i łyżeczką koncentratu pomidorowego. Zmiksuj. Przełóż do słoika lub naczynia z zamknięciem.
Oooo ... pomyślałyśmy podobnie - ja wczoraj robiłam pastę z makreli :) Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńLubię pasty. Ostatnio zakupiliśmy filtr do wody redox fitaqua - woda z tego filtra pomaga utrzymać odporność na wysokim poziomie.
OdpowiedzUsuńMyy pysznotka , uwielbiam pasty do chleba :)
OdpowiedzUsuńsuper smarowidło do świeżego pieczywka :)
OdpowiedzUsuńPasta pierwsza klasa! Pomysł z makrelą rewelacyjny :)
OdpowiedzUsuńRobię podobną tylko używam gęstego jogurtu plus łyżka majonezu
OdpowiedzUsuńMasełko z makreli...pycha! Aż mi ślinka leci. ;-)
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł na kanapkę :)
OdpowiedzUsuńA my lubimy zmieszać taką makrelkę z jogurtem greckim :D
OdpowiedzUsuńuwielbiam... ale mi smaka narobiłaś bo dawno już nie jadłam wędzonej makreli:)
OdpowiedzUsuńi jeszcze tylko świeży chlebuś do tego i już pełnia szczęścia :) ale mi narobiłaś smaku!!
OdpowiedzUsuńNiezwykle interesujące i inspirujące :)
OdpowiedzUsuńPyszności :)
OdpowiedzUsuńPasta jest wspaniała! Zwłaszcza w wersji pomidorowej!
OdpowiedzUsuńPyszny dodatek pomidorów!
OdpowiedzUsuńJadłabym...
Nigdy bym nie wpadła, że tak prosto można zrobić pastę z makreli. Zawsze korzystam ze strasznie skomplikowanej receptury, a tu proszę :) Makrela zalega w lodowce, więc wykorzystam na jutrzejsze śniadanie :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
https://kuchniaoddwojga.blogspot.com/
Pyszne, pomysł przedni!
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy pomysł na makrelę ! Koniecznie do wypróbowania. Wieki jej nie jadłam ! :)
OdpowiedzUsuń