To była dzisiejsza przystawka do obiadu.
Bardzo smaczna. Mnie zachwycił mus gruszkowo- musztardowy.
Gruszki polałam gorącym miodem akacjowym z gospodarstwa pszczelarskiego.
A całość posypałam kwiatkami czarnego bzu.
SKŁADNIKI
30 dkg ser koryciński
2 gruszki
3 łyżeczki musztardy
mielony świeży pieprz
3 łyżki miodu akacjowego
kwiatki czarnego bzu
łyżeczka oleju rzepakowego
łyżeczka oleju rzepakowego
PRZYGOTOWANIE:
1,5 gruszki pokrój w kostkę, włóż do rondla niech się udusi do miękkości . Zmiksuj. Ostudź. Dadaj zmielony pieprz,olej i musztardę. Wymieszaj. Wykrój z sera dowolny geometryczny kształt. Wyłóż łyżkę musu gruszkowego, rozprowadź na talerzu i połóż na nim ser.
Z połówki gruszki która została wykrój równe plasterki. Połóż z boku, posyp pieprzem. Ja polałam gorącym miodem.
Posypałam kwiatkami czarnego bzu.
Jaki wspaniałe! Kusząca propozycja :)
OdpowiedzUsuńLubię te sery, fajny przepis :) I te kwiatki bzu, cudne!
OdpowiedzUsuńO kurcze! Fantastyczne danie :D
OdpowiedzUsuńMusiało być pysznie! moje klimaty serowe ;)
OdpowiedzUsuńWspaniała kompozycja smakowa :)
OdpowiedzUsuńFantastycznie smakowo i wizualnie prezentuje się ta przystawka :)
OdpowiedzUsuńbardzo ciekawa kompozycja smakowa:)
OdpowiedzUsuńSer koryciński owszem znam i jem od czasu do czasu bez dodatków, ale z musem gruszkowym staje się wykwintną przystawką
OdpowiedzUsuńsera nie znam ale mus interesujący :-)
OdpowiedzUsuńPięknie podane. Nie jadłam tego sera, ale wygląda naprawdę smacznie; )
OdpowiedzUsuńprzystawka wygląda fantastycznie!!
OdpowiedzUsuńDo sera niestety nie mam dostępu ,ale zjadłabym z ochotą ,pyszka.
OdpowiedzUsuńSer wygląda bardzo smacznie! Uwielbiam sery w każdej postaci!
OdpowiedzUsuńależ wykwintnie :)))
OdpowiedzUsuńŚwietna przystawka, chętnie widziałabym ją u siebie na stole :)
OdpowiedzUsuńNiezwykle wykwintna przystawka, bardzo ładnie podana :)
OdpowiedzUsuńAhhhhh...
OdpowiedzUsuńI polany miodem...
Wygląda jak od samego mistrza Amaro ;)
OdpowiedzUsuńWoW taki komentarz to zaszczyt dla mnie:)
UsuńWytwornie, elegancko i powiało wielkim światem :)
OdpowiedzUsuńpięknie to podałaś,
OdpowiedzUsuńWytwornie i pięknie podane :)) pysznie....
OdpowiedzUsuńNie jadłam takiej pyszności, a szkoda...:)
OdpowiedzUsuńZjadałabym taką przystawkę z przyjemnością :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
ciekawie podane, ładnie wygląda!
OdpowiedzUsuńPiękna kompozycja! Bardzo apetycznie to wszystko wygląda i myślę, że nawet ja, osoba nieznosząca gruszek spróbowałaby tego z apetytem.
OdpowiedzUsuń