piątek, 24 lutego 2017

Sałatka z brokułem na ciepło



 Dla dwóch osób:

brokuł 1 sztuka
jajka 2 sztuki
boczek surowy 100 gr najlepiej z Sokołowa
orzechy piniowe 1 garść ( opcjonalnie)
musztarda 2 łyżki
sok z cytryny 1/2 sztuki
sól


Sposób przygotowania

Brokuła ugotuj we wrzątku ok 7 minut. Odcedź. Jaja ugotuj na twardo. Boczek potnij w paseczki i usmaż na chrupko. Rozłóż brokuły i jajka na talerzu posyp boczkiem i polej sosem przygotowanym z soku z połówki cytryny i musztardy.

10 komentarzy:

  1. Brokuł naszą miłością i jemy go co drugi dzień xD Super taki miks z jajeczkiem i orzechami :D

    OdpowiedzUsuń
  2. ale apetycznie wygląda! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. W domu robie bardzo podobna ale dodaje wloskie orzechy i koktajlowe pomidorki Pychota Piekna prezentacja Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. Z chęcią zjadłabym taką sałatkę. No, może w wersji bez boczku ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Moje oczy właśnie to pożerają ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Poproszę , teraz, na śniadanie!

    OdpowiedzUsuń
  7. to zdecydowanie coś dla mnie:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Pyszna sałatka, zdecydowanie moje smaki :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Uwielbiam brokuła w każdej postaci☺ta sałatka musi być wynorna☺

    OdpowiedzUsuń