Z podanych składników wyszło 6 sztuk.
batat duży 1 sztuka
cynamon 1/2 łyżeczki
kolendra 1/2 łyżeczki
kmin rzymski 1/2 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
jaja 2 sztuki
mąka ryżowa pełnozioarnista 3/4 szklanki*
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
boczek plastry
PRZYGOTOWANIE
Batata zetrzyj na tarce. Wbij jaja, dodaj przyprawy i mąkę ryżową pełnoziarnistą oraz proszek do pieczenia. Wysmaruj foremki na muffiny ( włożyłam je dodatkowo w wycięty papier do pieczenia).
Piec w piekarniku na 190- 200 stopniach 35-40 minut. Posypałam chrupiącym boczkiem.
* lub każda inna mąka
Podoba mi się połączenie batatów i boczku, przepis w sam raz dla mnie :)
OdpowiedzUsuńSuper przepis. Pomysłowe połączenie składników. Smaczny i piękny efekt :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł. Czy babeczki na zimno też dobrze smakują? Byłyby dobrą przekąską do pracy.
OdpowiedzUsuńtak są smaczne
Usuńtakie proste a jaki fajowy efekt końcowy :)
OdpowiedzUsuńświetne na śniadanie
OdpowiedzUsuńciekawy pomysł :)
OdpowiedzUsuńAle po co ten boczek?:P
OdpowiedzUsuńNo jak to poco? Dla tych co lubią ;)
Usuń