czwartek, 2 sierpnia 2012

"Mini szarlotki" z ciasta francuskiego



Kiedy słyszysz dzwonek do drzwi,  patrzysz przez wizjer " Goście!!!" A tu nie ma nic słodkiego. Ratunku! 
Masz wyjście Mini szarlotki z ciasta francuskiego. Dobrze wiemy, że można kupić ciasto francuskie i przechowywać w lodówce ok. miesiąca. Jabłka także się znajdą. Jeśli nie, ja miałam dziś pomysł włożyć do środka morele. Bo akurat jeszcze sezon.

Składniki:

opakowanie ciasta francuskiego (poszukaj tego, który w składzie zawiera masło)
2 jabłka
przyprawy do szarlotki
forma do muffin
cukier trzcinowy



Przygotowanie:

1. Wykrój z ciasta francuskiego kwadraty. Włóż do muffinowej formy, dodaj jabłka pokrojone w grubą kostkę i doprawione przyprawami.

2. Piecz w temperaturze 200 st.C 20 minut.
















Do tego lody jakie znajdziecie w lodówce lub bita śmietana posypana cynamonem.


2 komentarze:

  1. Ciasto francuskie jest wręcz niezastąpione, kiedy w progu stoją goście. :) Znam to. :)

    OdpowiedzUsuń