Bardzo szybka przekąska. Ładnie prezentuje się na stole. Zostało mi kilka sztuk przepiórczych. Fajnie byłoby dodać mozzarelki, ale ja ich nie miałam. Do nich podaje dip czosnkowy lub ze szczypiorkiem
Składniki:
6 sztuk pomidorków koktajlowych
6 jajek przepiórki na twardo
sól i pieprz
szczypiorek
Przygotowanie:
Na patyczki do szaszłyków nadziewać na przemian składniki. Szaszłyki podawać z dipem czosnkowym.
DIP
4 łyżki dobrego jogurtu
1 łyżka majonezu
1 ząbek czosnku
pieprz i sól do smaku
Czosnek przepuscić przez praskę, dodać do jojurtu, majonezu i wymieszać. Całosć doprawić solą i pieprzem według własnego smaku.
Wyglądają mega apetycznie:)Buziaczki Kochana:*
OdpowiedzUsuńdziękuję:):)
Usuńmusze powiedzieć, że bardzo ciekawy pomysł, zwłaszcza na wielkanoc :) super wyglądają!
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł na wielkanocną przystawkę :)
OdpowiedzUsuńWszystkiego dobrego ... życzę Ci Świąt zdrowych , radosnych i pełnych miłości :)
Już jutro Niedziela Wielkanocna, więc kliknij proszę... :)
OdpowiedzUsuńhttp://kokilka.blogspot.com/2013/03/kolorowych-swiat.html
A ja myślałam, że to kulki mozzarelli ;)
OdpowiedzUsuńtak myślałam, ze będą je przypominać:)
UsuńIdealne barwy na przekąskę podczas meczu polskiej reprezentacji ;)
OdpowiedzUsuńPatriotyczne zestawienie kolorów :)
OdpowiedzUsuńMaj za pasem:)
OdpowiedzUsuńale pięknie się prezentują!
OdpowiedzUsuń