poniedziałek, 18 sierpnia 2014

Krem jagodowy z jogurtowym Almette



Krem jagodowy z makaronem ryżowym i świeżymi truskawkami.


250 gram świeżych lub mrożonych jagód 
1,5 łyżeczki pasty waniliowej
2 łyżki cukru pudru
jogurtowy serek Almette
makaron ryżowy grube wstążki 
truskawki do dekoracji
listki świeżej mięty 



Czas przygotowania ok 30 minut
Przygotowałam 2 porcje



Jagody opłucz i włóż do wysokiego rondla, wsyp cukier puder i lekko podgrzewaj aż jagody puszczą sok. Zblenduj lub zmiksuj. Dodaj pastę waniliową. Przecedź przez sito i lekko odparuj wodę dla uzyskania gęstej konsystencji. Ugotuj ryżowy makaron grube wstążki przyrządzonego według opisu na opakowaniu. Serek Almette Jogurtowy utrzyj z odrobiną cukru pudru i połową łyżeczki pasty waniliowej.


Lekko ostudzony krem jagodowy wylej ostrożnie na talerz deserowy, na środku uformuj gniazdko z makaronu.  Dekoruj truskawkami i miętą.




30 komentarzy:

  1. Super!
    Powodzenia w konkursie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale super danie, pysznie wygląda! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo ciekawe danie. Wygląda pysznie :-) powodzenia :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetne połączenie, bardzo ciekawy pomysł :)
    www.brulionspadochroniarza.pl

    OdpowiedzUsuń
  5. ciekawy pomysł na danie konkursowe :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Moje kubki smakowe szaleją! Cudne :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ooo, jaki ciekawy pomysł na podanie serka, świetnie się prezentuje; ))

    OdpowiedzUsuń
  8. Wygląda fantastycznie, jestem pewna że tak też smakowało :)

    OdpowiedzUsuń
  9. bardzo mi się podoba to danie! świetny pomysł na podanie z serkiem, pięknie się prezentuje! :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Świetna prezentacja! Smak pewnie równie efektowny :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Wow! Wygląda bajecznie! Ten makaron - boski :))

    OdpowiedzUsuń
  12. O proszę, jestem ciekaw tego kremu :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Wygląda imponująco. Aż jestem ciekawa jak samkuje:-) Napisalam przy rybie o warsztatach;-)

    OdpowiedzUsuń
  14. Wygląda wspaniale! Jak z wykwintnej restauracji!

    OdpowiedzUsuń
  15. ooo tak! doprowadziłaś mnie właśnie do ślinotoku przed monitorem...;p

    OdpowiedzUsuń
  16. Bardzo mi się podoba ten krem, wygląda pysznie :) Powodzenia w konkursie!

    OdpowiedzUsuń
  17. Bardzo smacznie to sobie wymyśliłaś :D Podoba mi się!

    OdpowiedzUsuń
  18. Mmmmm pyszny i pięknie zrealizowany pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  19. Witam po przerwie wakacyjnej, stęskniłam sie za moimi ulubionymi blogerkami i ich blogami. Nadal mam ograniczone możliwości klikania, a o szalenstwie kulinarnym, nadal nie ma mowy, zespół bolesnego barku leczy się opornie, ale w miarę możliwości, z sanatoryjnego leczenia będę chłonąć Wasze przepisy z przyjemnością.
    Trochę się usprawiedliwiam, choć obowiązku niema, ale lojalność nie pozwala mi przemilczeć faktu nieobecności.Pozdrawiam serdecznie.
    Jestem pod ogromnym wrażeniem pomysłu i cudownych zdjęć, gratuluję

    OdpowiedzUsuń
  20. Porywam te miseczkę, bo wygląda wspaniale, ślinka cieknie :)

    OdpowiedzUsuń
  21. O, jak ciekawie to wygląda ;)
    Pozdrawiam,
    siwapiecze.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń