sobota, 23 sierpnia 2014

Gazpacho z awokado


Wreszcie przyszedł czas na chłodne zupy. Gaspacho wspaniale chłodzi, nawadnia i dodaje energii.

SKŁADNIKI:

2 bardzo duże pomidory  malinowe ( moje były ogromne i bardzo mięsiste, praktycznie brak pestek) 
ząbek czosnku
awokado
pół czerwonej cebuli
 pół papryczki chili
świeża kolendra  
sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Pomidory sparz we wrzątku, pokrój na kawałki i zmiksuj. 
Resztę składników pokrój w staranną kosteczkę, natkę kolendry posiekaj. Dodaj do pomidorów i odstaw aby smaki się przegryzły. 



22 komentarze:

  1. Pyszne,uwielbiam!
    Ja jeszcze schładzam w lodówce.

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny wpis! :)

    Pozdrawiam

    _____________

    truskawkowa-fiesta.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. a ja będę podziwiać Twoje :) super, z pewnością wykorzystam przepis.
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  4. super! i jak ładnie podane! palce lizać!

    OdpowiedzUsuń
  5. Kiedy zrobiłam po raz pierwszy gazpacho to byłam oczarowana. Bo to coś nowego.
    Ale jak patrzę na Twój przepis i zdjęcia to jestem jak zaczarowana, bo Twoje gazpacho ma piękny kolor, a ja nie jadłam z awokado. Więc ciekawa jestem jak smakuje :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ojej jakie cudowne! Lubię to :)
    www.brulionspadochroniarza.pl

    OdpowiedzUsuń
  7. Przyjemne w smaku, chętnie bym spróbował :)

    OdpowiedzUsuń
  8. moje gazpacho w domu chyba musi poczekać tak samo jak Twoje :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Spróbowałabym takie połączenia chętnie; )
    ps, Bardzo ładne słoiczki/ szklanki/ cokolwiek innego; D

    OdpowiedzUsuń
  10. Hm, nigdy nie przepadałam za gazpacho, ale zakładam, że dzięki awokado może być smaczniejsze i bardziej kremowe ;)

    OdpowiedzUsuń
  11. Pierwsze i od razu jak dobrze się prezentuje :) połączenie, którego jestem bardzo ciekawa :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Powiem Ci że jak zwykle pięknie! Kusi mnie bardzo i Twój przepis przekonał mnie do zaryzykowania i zrobienia :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Lubię gazpacho, z awokado też jadła, bardzo mi smakuje :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Jeszcze nigdy sama nie robiłam, ale do odwaznych świat nalezy !!! :D

    http://pozytywizja.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  15. Wspaniale wygląda ...:)! Mam nadzieję, że ten komentarz znowu nie zniknie...

    OdpowiedzUsuń
  16. wygląda obłędnie! skosztowałabym :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Ja też jeszcze nigdy nie robiłam !! Kusisz mnie :D

    OdpowiedzUsuń
  18. Ja robiłam bez awokado, muszę spróbować Twojej wersji :)

    OdpowiedzUsuń