Wreszcie przyszedł czas na chłodne zupy. Gaspacho wspaniale chłodzi, nawadnia i dodaje energii.
SKŁADNIKI:
2 bardzo duże pomidory malinowe ( moje były ogromne i bardzo mięsiste, praktycznie brak pestek)
ząbek czosnku
awokado
pół czerwonej cebuli
pół papryczki chili
świeża kolendra
sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Pomidory sparz we wrzątku, pokrój na kawałki i zmiksuj.
Resztę składników pokrój w staranną kosteczkę, natkę kolendry posiekaj. Dodaj do pomidorów i odstaw aby smaki się przegryzły.
Pyszne,uwielbiam!
OdpowiedzUsuńJa jeszcze schładzam w lodówce.
był prościuśko z lodóweczki:)
UsuńŚwietny wpis! :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
_____________
truskawkowa-fiesta.blogspot.com
a ja będę podziwiać Twoje :) super, z pewnością wykorzystam przepis.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
super! i jak ładnie podane! palce lizać!
OdpowiedzUsuńKiedy zrobiłam po raz pierwszy gazpacho to byłam oczarowana. Bo to coś nowego.
OdpowiedzUsuńAle jak patrzę na Twój przepis i zdjęcia to jestem jak zaczarowana, bo Twoje gazpacho ma piękny kolor, a ja nie jadłam z awokado. Więc ciekawa jestem jak smakuje :)
Ojej jakie cudowne! Lubię to :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
Przyjemne w smaku, chętnie bym spróbował :)
OdpowiedzUsuńmoje gazpacho w domu chyba musi poczekać tak samo jak Twoje :)
OdpowiedzUsuńSpróbowałabym takie połączenia chętnie; )
OdpowiedzUsuńps, Bardzo ładne słoiczki/ szklanki/ cokolwiek innego; D
Ciekawy pomysł;)
OdpowiedzUsuńHm, nigdy nie przepadałam za gazpacho, ale zakładam, że dzięki awokado może być smaczniejsze i bardziej kremowe ;)
OdpowiedzUsuńPierwsze i od razu jak dobrze się prezentuje :) połączenie, którego jestem bardzo ciekawa :)
OdpowiedzUsuńPowiem Ci że jak zwykle pięknie! Kusi mnie bardzo i Twój przepis przekonał mnie do zaryzykowania i zrobienia :)
OdpowiedzUsuńLubię gazpacho, z awokado też jadła, bardzo mi smakuje :)
OdpowiedzUsuńJeszcze nigdy sama nie robiłam, ale do odwaznych świat nalezy !!! :D
OdpowiedzUsuńhttp://pozytywizja.blogspot.com/
Wspaniale wygląda ...:)! Mam nadzieję, że ten komentarz znowu nie zniknie...
OdpowiedzUsuńale ja widzę wszystkie Twoje komentarze:)
Usuńwygląda obłędnie! skosztowałabym :)
OdpowiedzUsuńPodkradam słoiczek ;-)
OdpowiedzUsuńJa też jeszcze nigdy nie robiłam !! Kusisz mnie :D
OdpowiedzUsuńJa robiłam bez awokado, muszę spróbować Twojej wersji :)
OdpowiedzUsuń