środa, 4 listopada 2015

Pasta z twarożku z pieczonym burakiem i kminkiem


 Pyszna pasta do ulubionego chleba. Buraka upieczcie przy okazji pieczenia ciasta czy pieczeniu, bo szkoda prądu na jednego. Gotowany wydaje mi się, że może mieć za dużo wody. Ale próbujcie, kuchnia wszak to pole doświadczeń. 


kostka sera białego 
1 upieczony burak (mały)
odrobina soli
pół łyżeczki kminku
łyżeczka soku z cytryny


Buraka blendujemy, dodajemy twarożek i razem miksujemy, sól i sok z cytryny. Do masy dodajemy kminek i mieszamy łyżką.

21 komentarzy:

  1. Kolor niesamowity :)
    Fajny pomysł na pastę.

    OdpowiedzUsuń
  2. Kolorek jest naprawdę super. Muszę zrobić taką pastę u siebie. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Burak musi fajnego słodkiego smaku dodać :) chociaz my wolałybyśmy bez kminku :P

    OdpowiedzUsuń
  4. oj.. buraczki to ja bym zjadła <3 kocham je pod wszelką postacią! jedynie nie zasmażane..

    OdpowiedzUsuń
  5. Koniecznie muszę ten przepis wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Cudowna pasta :-) ja ostatnio robiłam podobną ale z marynowanym buraczkiem :-) wspaniała kochana :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Cudny kolor! Ciekawe smarowidło do kanapek :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Ma przepiękny kolor, smak pewnie równie fantastyczny :)

    OdpowiedzUsuń
  9. kusi kolorem! do świeżego chleba jest doskonała:)

    OdpowiedzUsuń
  10. O kurczę, ale genialny pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  11. smaki i kolory na talerzu, pycha

    OdpowiedzUsuń
  12. Ciekawa pasta, nie znałam wcześniej takiej, a że lubię poznawać i smakować nowych rzeczy, to na pewno przygotuje!

    OdpowiedzUsuń
  13. Pasta wygląda świetnie, ten kolorek!:)

    OdpowiedzUsuń
  14. Piękny kolorek, chętnie zjadłabym kromkę domowego chleba z Twoją pastą :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Kolorek ma obłędny, wyglada wspaniale i na pewno tak smakuje

    OdpowiedzUsuń
  16. Bardzo smaczna pasta. Lubię buraki, myślę więc że zasmakowałaby mi taka odmiana na chlebek :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Ależ piękny kolor:) Zjadłaby taką pastę.

    OdpowiedzUsuń
  18. piękny kolor ma ta pasta :)

    Zapraszam do mnie na konkurs śniadaniowy
    http://cotakpachnie.com.pl/2015/11/05/gluten-free-box/

    OdpowiedzUsuń
  19. Bardzo ciekawa pasta, super ma kolor :)

    OdpowiedzUsuń
  20. wspaniały kolor od buraka! :)

    OdpowiedzUsuń