Pyszna pasta do ulubionego chleba. Buraka upieczcie przy okazji pieczenia ciasta czy przy jakiejkolwiek innej okazji pieczenia, bo szkoda prądu na jednego. Gotowany burak wydaje mi się, że może mieć za dużo wody. Ale próbujcie, kuchnia wszak to pole doświadczeń.
Składniki:
kostka sera białego
1 upieczony burak (mały)
odrobina soli
pół łyżeczki kminku
łyżeczka soku z cytryny
Przygotowanie:
Buraka pokrój na mniejsze kawałki, przełóż do blendera i zmiksuj,
dodaj twarożek i razem zmiksuj, dopraw solą i sokiem
z cytryny. Do masy dodaj mielony kminek i wymieszaj łyżką.
Kolor niesamowity :)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł na pastę.
Kolorek jest naprawdę super. Muszę zrobić taką pastę u siebie. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńBurak musi fajnego słodkiego smaku dodać :) chociaz my wolałybyśmy bez kminku :P
OdpowiedzUsuńoj.. buraczki to ja bym zjadła <3 kocham je pod wszelką postacią! jedynie nie zasmażane..
OdpowiedzUsuńKoniecznie muszę ten przepis wypróbować :)
OdpowiedzUsuńCudowna pasta :-) ja ostatnio robiłam podobną ale z marynowanym buraczkiem :-) wspaniała kochana :-)
OdpowiedzUsuńCudny kolor! Ciekawe smarowidło do kanapek :)
OdpowiedzUsuńMa przepiękny kolor, smak pewnie równie fantastyczny :)
OdpowiedzUsuńkusi kolorem! do świeżego chleba jest doskonała:)
OdpowiedzUsuńO kurczę, ale genialny pomysł :)
OdpowiedzUsuńsmaki i kolory na talerzu, pycha
OdpowiedzUsuńCiekawa pasta, nie znałam wcześniej takiej, a że lubię poznawać i smakować nowych rzeczy, to na pewno przygotuje!
OdpowiedzUsuńPasta wygląda świetnie, ten kolorek!:)
OdpowiedzUsuńPiękny kolorek, chętnie zjadłabym kromkę domowego chleba z Twoją pastą :)
OdpowiedzUsuńKolorek ma obłędny, wyglada wspaniale i na pewno tak smakuje
OdpowiedzUsuńBardzo smaczna pasta. Lubię buraki, myślę więc że zasmakowałaby mi taka odmiana na chlebek :)
OdpowiedzUsuńAleż piękny kolor:) Zjadłaby taką pastę.
OdpowiedzUsuńPyszna i ten kolorek :)
OdpowiedzUsuńpiękny kolor ma ta pasta :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie na konkurs śniadaniowy
http://cotakpachnie.com.pl/2015/11/05/gluten-free-box/
Bardzo ciekawa pasta, super ma kolor :)
OdpowiedzUsuńwspaniały kolor od buraka! :)
OdpowiedzUsuń