środa, 23 listopada 2016

Łosoś z pieca z pomidorkami

Pieczony łosoś z pomidorami i z cytryną 

SKŁADNIKI:
2 porcje 

300 g łososia
4 plastry cytryny
słodka papryka do smaku 
sól morska
pomidorki koktajlowe

Piekarnik nastawić na 200 stopni C.

PRZYGOTOWANIE:

Rybę przeciąć na na dwie porcje umyj i oprósz solą oraz papryką, położyć na każdej porcji dwa plastry cytryny. Położyć w brytfannie posmarowanej olejem obok dodać umyte pomidorki i piec około 20 -30 minut. 

12 komentarzy:

  1. Łososia bardzo lubię z pomidorkami jeszcze nie piekłam:) chętnie wypróbuję :) pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Smacznie i prosto - to, co lubię najbardziej :)

    OdpowiedzUsuń
  3. obiad który robi się sam :) i do tego jeszcze pięknie się prezentuje :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda pięknie.
    Łosoś to jedna z moich ulubionych ryb. Taka z piekarnika smakuje najlepiej ^_^

    OdpowiedzUsuń
  5. Kocham łososia, ale najbardziej w ziółkach!

    OdpowiedzUsuń
  6. uwielbiam łososia w sumie chyba w każdej kombinacji :) bardzo smakowite danie!

    OdpowiedzUsuń
  7. Musiał być pyszny :) Uwielbiam pieczonego łososia i pieczone pomidorki koktajlowe, wtedy robią się jeszcze słodsze :}

    OdpowiedzUsuń
  8. Chyba w ten sposób łososia robimy najczęściej :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Uwielbiam!
    I u mnie często tak się piecze ryby.

    OdpowiedzUsuń