Pieczony łosoś z pomidorami i z cytryną
SKŁADNIKI:
2 porcje
300 g łososia
4 plastry cytryny
słodka papryka do smaku
sól morska
pomidorki koktajlowe
Piekarnik nastawić na 200 stopni C.
PRZYGOTOWANIE:
Rybę przeciąć na na dwie porcje umyj i oprósz solą oraz papryką, położyć na każdej porcji dwa plastry cytryny. Położyć w brytfannie posmarowanej olejem obok dodać umyte pomidorki i piec około 20 -30 minut.
Łososia bardzo lubię z pomidorkami jeszcze nie piekłam:) chętnie wypróbuję :) pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńSmacznie i prosto - to, co lubię najbardziej :)
OdpowiedzUsuńobiad który robi się sam :) i do tego jeszcze pięknie się prezentuje :)
OdpowiedzUsuńWygląda pięknie.
OdpowiedzUsuńŁosoś to jedna z moich ulubionych ryb. Taka z piekarnika smakuje najlepiej ^_^
Pychotka!
OdpowiedzUsuńKocham łososia, ale najbardziej w ziółkach!
OdpowiedzUsuńuwielbiam łososia w sumie chyba w każdej kombinacji :) bardzo smakowite danie!
OdpowiedzUsuńMusiał być pyszny :) Uwielbiam pieczonego łososia i pieczone pomidorki koktajlowe, wtedy robią się jeszcze słodsze :}
OdpowiedzUsuńChyba w ten sposób łososia robimy najczęściej :D
OdpowiedzUsuńUwielbiam!
OdpowiedzUsuńI u mnie często tak się piecze ryby.
pyszna rybka :)
OdpowiedzUsuńPodoba mi się taki zestaw!
OdpowiedzUsuń