czwartek, 28 kwietnia 2016

Naleśniki gryczane z brokułem i fetą


Naleśniki z mąki gryczanej. 



1 i 1/2 szklanki maki gryczanej 
3/4 szklanki wody
sól do smaku
jajo
olej rzepakowy do smażeniu lub patelnia do smażenia bez tłuszczu


Wymieszaj składniki na ciasto. Powinno mieć dość luźną konsystencje. Smaż cienkie placki bez tłuszczu jeśli to możliwe. Ugotuj różyczki brokuła i drobno posiekaj. Zetrzyj ser feta na tarce. Rozłóż na placku i połóż brokuła. Zawiń w trójkąt.

13 komentarzy:

  1. Znakomity, lekki obiad, szczególnie dla osób na diecie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszny i prosty przepis na lekki obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak już robimy naleśniki to zawsze gryczane :D Uwielbiamy je :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Hmm, brzmi znakomicie! Z pewnością wypróbuję :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetne naleśniczki! W sam raz na zdrowy i sycący obiadek:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Mm, uwielbiam to połączenie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Fantastyczna propozycja ^^ Uwielbiam brokuły, dlatego te naleśniki są dla mnie wprost idealne :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam brokuły! :)
    nataliakupczak.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  9. naleśniki na wytrwano czasem bardziej lubię od tej wersji słodkiej :)
    A jeszcze połączenie brokuł i feta - ja jestem na tak :)

    OdpowiedzUsuń