poniedziałek, 2 maja 2016

Pancakes z mąki gryczanej i bananem


Proste bezglutenowe placuszki gryczane z bananem. Pysznie zjeść je na śniadanie czy deser. 

SKŁADNIKI:

szklanka mąki gryczanej bezglutenowej
1/2 szklanki maślanki może być kefir 
jajo
paska łyżeczka proszku do pieczenia
dojrzały banan
olej do smażenia 
trzcinowy cukier puder do posypania (zmieniłam w młynku do kawy)












Banana rozgnieć widelcem.  Przygotuj ciasto ze składników i dodaj rozgniecionego banana. Smaż na patelni bez tłuszczu lub na niewielkiej ilości oleju porcje ciasta.
PS. Włożyłam do ciasta krążki z drugiego banana ale za szybko się karmelizowały.  Moim zdaniem :)  

8 komentarzy:

  1. bardzo smacznie wyglądają!:)

    OdpowiedzUsuń
  2. I teraz będą takie za mną chodzić cały dzień! ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Lubię takie placuszki na śniadanie :) Na początku myślałam, że dodasz tylko mus z banana, a tu całe kawałki też są ! Fajnie, pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Robiłam dziś podobne! Pozdrawiam :)
    nataliakupczak.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  5. Kocham bananowe pancakes! Zabieram;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Placki zawsze i wszędzie, o każdej porze dnia i nocy! :-)

    OdpowiedzUsuń