Dietetyczne gofry gryczane bezglutenowe. Prosto z gofrownicy fajnie chrupią. Z podanych składników wyszło cztery sztuki. Ale ilość zależy od wielkosci gofrownicy.
SKŁADNIKI:
Ciasto:
szklanka mąki gryczanej
jajo
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
szklanka wody
PRZYGOTOWANIE:
Ubić pianę z jajka. Do mąki dodać wodę, proszek i szczyptę soli. Do ciasta dodawać po łyżce pianę z białka. Piec w gofrownicy bez tłuszczu.
Uwielbiam gofry ^^, i Twoja dietetyczna wersja to świetna alternatywa dla tych tradycyjnych i przy okazji nie trzeba rezygnować z jedzenia gofrów :D
OdpowiedzUsuńgofry ! szkoda tylko że nie mam gofrownicy :/
OdpowiedzUsuńAle nam się teraz zamarzyły takie chrupiące gofry z powidłami <3
OdpowiedzUsuńwyglądają na bardzo chrupiące, mmmm :)
OdpowiedzUsuńmniam! :) robiłam gofry kiedyś z mąki pełnoziarnistej, muszę spróbować i z gryczanej :)
OdpowiedzUsuńCHętnie bym spróbowała, nawet dla samego smaku :)
OdpowiedzUsuńCudne!
OdpowiedzUsuńZjadłabym je ze szparagami i jajkiem...
Baaardzo dawno nie jadłam gofrów :) Chyba muszę skorzystać z Twojego przepisu :):)
OdpowiedzUsuńObłędne! Teraz zaczyna sie sezon gofrów więc będe na pewno robić ;)
OdpowiedzUsuńGofry wyglądają wspaniale, chrupiąco!:)
OdpowiedzUsuńAle mają ciekawy kolor! Z chęcią bym spróbowała;)
OdpowiedzUsuńŚwietne, dawno nie jadłam gofrów... ;)
OdpowiedzUsuńTo i ja muszę je zrobić! :)
OdpowiedzUsuńGryczane to muszą być pyszne! Tylko gofrownica wciąż,, do kuoienia,, ;)
OdpowiedzUsuńDawno u mnie gofry nie gościły....
OdpowiedzUsuńWyglądają pysznie , muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuńŚwietna alternatywa dla glutenu! Sama jestem w "związku" z celiakią więc przyda się taki przepis na wakacyjne a nawet wiosenne wariacje z goframi.
OdpowiedzUsuńWspaniałe gofry, zabieram sobie przepis i wypróbuję :-)
OdpowiedzUsuńdawno gofrów nie jadłam, pisałabym się na taką wersje :)
OdpowiedzUsuńFantastyczny prosty przepis, czas kupić gofrownicę ;)
OdpowiedzUsuńIdealne!!!
OdpowiedzUsuńprezentują się zasmaczyście :d
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :d
muuooaa.blogspot.com