Naleśniki z mąki gryczanejSkładniki:
1 i 1/2 szklanki mąki gryczanej
3/4 szklanki wody
sól do smaku
jajo
olej rzepakowy do smażeniu lub patelnia do smażenia bez tłuszczu
brokuł świeży lub mrożony
1/2 opakowania sera fety
ząbek czosnku
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Wymieszaj składniki na ciasto. Powinno mieć dość luźną konsystencje. Smaż cienkie placki bez tłuszczu jeśli to możliwe. Ugotuj różyczki brokuła i drobno posiekaj. Zetrzyj ser feta na tarce. Rozłóż na placku i połóż brokuła. Zawiń w trójkąt.
Znakomity, lekki obiad, szczególnie dla osób na diecie :)
OdpowiedzUsuńPyszny i prosty przepis na lekki obiad :)
OdpowiedzUsuńZabieram!
OdpowiedzUsuńTakie proste i takie smaczne :)
OdpowiedzUsuńJak już robimy naleśniki to zawsze gryczane :D Uwielbiamy je :D
OdpowiedzUsuńHmm, brzmi znakomicie! Z pewnością wypróbuję :D
OdpowiedzUsuńŚwietne naleśniczki! W sam raz na zdrowy i sycący obiadek:)
OdpowiedzUsuńMm, uwielbiam to połączenie :)
OdpowiedzUsuńprzepyszne naleśniki :)
OdpowiedzUsuńMniam, podziel się jednym :) !
OdpowiedzUsuńFantastyczna propozycja ^^ Uwielbiam brokuły, dlatego te naleśniki są dla mnie wprost idealne :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam brokuły! :)
OdpowiedzUsuńnataliakupczak.blogspot.com
naleśniki na wytrwano czasem bardziej lubię od tej wersji słodkiej :)
OdpowiedzUsuńA jeszcze połączenie brokuł i feta - ja jestem na tak :)