czwartek, 28 kwietnia 2016

Naleśniki gryczane z brokułem i fetą



Naleśniki z mąki gryczanej
Składniki:

1 i 1/2 szklanki mąki gryczanej 
3/4 szklanki wody
sól do smaku
jajo
olej rzepakowy do smażeniu lub patelnia do smażenia bez tłuszczu
brokuł świeży lub mrożony
1/2 opakowania sera fety
ząbek czosnku
sól i pieprz do smaku

 Przygotowanie:

Wymieszaj składniki na ciasto. Powinno mieć dość luźną konsystencje. Smaż cienkie placki bez tłuszczu jeśli to możliwe. Ugotuj różyczki brokuła i drobno posiekaj. Zetrzyj ser feta na tarce. Rozłóż na placku i połóż brokuła. Zawiń w trójkąt.


13 komentarzy:

  1. Znakomity, lekki obiad, szczególnie dla osób na diecie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszny i prosty przepis na lekki obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak już robimy naleśniki to zawsze gryczane :D Uwielbiamy je :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Hmm, brzmi znakomicie! Z pewnością wypróbuję :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetne naleśniczki! W sam raz na zdrowy i sycący obiadek:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Mm, uwielbiam to połączenie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Mniam, podziel się jednym :) !

    OdpowiedzUsuń
  8. Fantastyczna propozycja ^^ Uwielbiam brokuły, dlatego te naleśniki są dla mnie wprost idealne :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Uwielbiam brokuły! :)
    nataliakupczak.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  10. naleśniki na wytrwano czasem bardziej lubię od tej wersji słodkiej :)
    A jeszcze połączenie brokuł i feta - ja jestem na tak :)

    OdpowiedzUsuń