czwartek, 7 lipca 2016

Klasyczne caprese w innych kolorach

Klasyczne caprese w odmiennych kolorach. 

żółty pomidor
mozzarella
oliwa z oliwek
kilka listków fioletowej bazylii 
czerwony ocete balsamiczny krem
sól
pieprz 

Sparzyć pomidora, obrać ze skórki. Pokroić w plastry, mozzarellę można porwać lub pokroić w paski. Układać na talerzu naprzemiennie.  Skropić oliwą i czerwonym octem balsamicznym. 

23 komentarze:

  1. Jak to kolor całą formułę zmienił :-) Fajna odmiana:-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Piękne kolory. Niby taka sama sałatka, a jednak tak inna i egzotyczna :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ale się pięknie komponuje to wszystko razem ;) i jak apetycznie wygląda, mm ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. bardzo fajnie się prezentuje ta inna wersja :)

    OdpowiedzUsuń
  5. genialne! niby ta sama sałatka,a jednak inna :)

    OdpowiedzUsuń
  6. nie ma to jak klasyka w nieco innym odcieniu:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wow niby te same składniki a jednak całkiem inny wygląd :D Świetny pomysł :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Niby klasyka a zachwyca innością:)

    OdpowiedzUsuń
  9. Nieco inny look ale pycha 😋

    OdpowiedzUsuń
  10. Nieco inny look ale pycha 😋

    OdpowiedzUsuń
  11. Pięknie!
    Odmiana na talerzu jest bardzo potrzebna.

    OdpowiedzUsuń
  12. Trochę inne caprese, pysznie, zdrowo i miło dla oka :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Trochę inne caprese, pysznie, zdrowo i miło dla oka :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Proszę jakie oryginalne. Niby to samo, a jednak nie...

    OdpowiedzUsuń
  15. Ciekawa odmiana, z ciemną bazylią wygląda obłędnie :)

    OdpowiedzUsuń
  16. super, bardzo fajna odmiana. chętnie bym zjadła. pozdrawiam ciepło!

    OdpowiedzUsuń
  17. Niby klasyk a jednak zupełnie co innego :) Cudne kolorki !

    OdpowiedzUsuń
  18. Genialny pomysł, niby banalne danie ale kolory zmieniają wszystko :)

    OdpowiedzUsuń