Klasyczne caprese w odmiennych kolorach. Dostępność kolorowych pomidorów i fioletowej bazylii pozwala na kreowanie różnokolorowych sałatek. Niby zwykła przekąska a smakuje jak najlepsze danie z restauracji.
SKŁADNIKI:
1 żółty pomidor
1 mozzarella
1-2 łyżeczki oliwy z oliwek
kilka listków fioletowej bazylii
czerwony ocet balsamiczny kremowy
sól
pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Sparzyć pomidora, obrać ze skórki. Pokroić w plastry, mozzarellę można porwać lub pokroić w plastry. Układać na talerzu naprzemiennie. Skropić oliwą i czerwonym octem balsamicznym. Doprawić solą i pieprzem. Jeść od razu.
Pyszna odmiana!
OdpowiedzUsuńJak to kolor całą formułę zmienił :-) Fajna odmiana:-)
OdpowiedzUsuńPiękne kolory. Niby taka sama sałatka, a jednak tak inna i egzotyczna :)
OdpowiedzUsuńale się pięknie komponuje to wszystko razem ;) i jak apetycznie wygląda, mm ;)
OdpowiedzUsuńbardzo fajnie się prezentuje ta inna wersja :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł!:)
OdpowiedzUsuńgenialne! niby ta sama sałatka,a jednak inna :)
OdpowiedzUsuńEkstra przepis :)
OdpowiedzUsuńnie ma to jak klasyka w nieco innym odcieniu:)
OdpowiedzUsuńApetycznie :)
OdpowiedzUsuńWow niby te same składniki a jednak całkiem inny wygląd :D Świetny pomysł :D
OdpowiedzUsuńNiby klasyka a zachwyca innością:)
OdpowiedzUsuńNieco inny look ale pycha 😋
OdpowiedzUsuńNieco inny look ale pycha 😋
OdpowiedzUsuńPięknie!
OdpowiedzUsuńOdmiana na talerzu jest bardzo potrzebna.
Trochę inne caprese, pysznie, zdrowo i miło dla oka :)
OdpowiedzUsuńTrochę inne caprese, pysznie, zdrowo i miło dla oka :)
OdpowiedzUsuńProszę jakie oryginalne. Niby to samo, a jednak nie...
OdpowiedzUsuńCiekawa odmiana, z ciemną bazylią wygląda obłędnie :)
OdpowiedzUsuńsuper, bardzo fajna odmiana. chętnie bym zjadła. pozdrawiam ciepło!
OdpowiedzUsuńNiby klasyk a jednak zupełnie co innego :) Cudne kolorki !
OdpowiedzUsuńGenialny pomysł, niby banalne danie ale kolory zmieniają wszystko :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł ;
OdpowiedzUsuń