niedziela, 12 marca 2017

Chrupiąca marchewka z pieczarkami i szpinakiem


Tylko kilka składników i mamy pyszną misę ciepłych chrupkich warzyw. Można potraktować ją jako sałatkę na ciepło lub dodatek do obiadu.


2 marchewki
kilka ciemnych pieczarek
szpinak baby
czosnek
sól  i pieprz
oliwa
sezam lub czarnuszka


Marchew obierz i potnij w plastry a plastry w paseczki ( wzdłuż warzywa), pieczarki w plasterki. Rozgrzej oliwę i wrzuć na mocno rozgrzaną marchew, smaż krótko, dodaj pieczarki i czosnek pocięty w plasterki. Dodaj sól. Na koniec wrzuć wypłukany szpinak i wyłącz już palnik. Mieszaj. Posyp sezamem lub czarnuszką:) 

6 komentarzy:

  1. Ale super opcja! Może tu szpinak by mi zasmakował :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie i lekko - idealnie na początek wiosny :)

    OdpowiedzUsuń
  3. super tak prosto, lekko i wiosennie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Chyba to zaraz zrobię na kolację :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Taka chrupka marchewka musi być pyszna z tymi dodatkami :D

    OdpowiedzUsuń
  6. do pieczonego mięsa idealny dodatek :)

    OdpowiedzUsuń