Przygotowałam pyszną paste a'la hummus. Nie każdy może jeść strączki. Dlatego użyłam namoczonych orzchów nerkowca. Reszta skąłdników bardzo podobna do klasycznego hummusu.
SKŁADNIKI:
1 szklanka namoczonych dzień wcześniej orzechow nerkowca
3 łyżki oliwy
2 łyżki pasty tahini
1/2 łyżeczki kuminu
sok z cytryny
2 ząbki czosnku
sól i pieprz do smaku
natka kolendry lub pietruszki
PRZYGOTOWANIE:
Zmiksuj namoczone orzechy nerkowca z pociętymi burakami, dodaj resztę składników. Wyłóż na talerz, skrop oliwą i posyp natką lub kolendrą.
Zmiksuj namoczone orzechy nerkowca z pociętymi burakami, dodaj resztę składników. Wyłóż na talerz, skrop oliwą i posyp natką lub kolendrą.
Ty to masz pomysły! :) rewelacja :)
OdpowiedzUsuńBardzo do mnie przemawia ten różowy kolor!
OdpowiedzUsuńPiękny kolor!
OdpowiedzUsuńPasta dla mnie. Bardzo ją lubię.
Och, nie kuś mnie! Właśnie się okazało, że jestem strasznie uczulona na sezam;( Nie wiem, jak przeżyję bez hummusu
OdpowiedzUsuńNerkowce wystarczą, nie musisz dodawać pasty
UsuńPiękny kolorek :) Takiego nie jadłam!
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł, aż muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuńPiękny kolor, świetny pomysł. :)
OdpowiedzUsuńależ on ma piękny kolorek :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam! :)
OdpowiedzUsuńŚwietnie wygląda, no i świetnie smakuje :)
OdpowiedzUsuńWow super pomysł na hummus na orzechach :D Ze świeżego buraka już robiłyśmy ale z pieczonego tez spróbujemy :D
OdpowiedzUsuń