Tylko kilka składników i mamy pyszną misę ciepłych, chrupkich warzyw. Można potraktować ją jako sałatkę na ciepło lub dodatek do obiadu.
SKŁADNIKI:
2 marchewki
kilka ciemnych pieczarek
szpinak baby 2 garście
czosnek 1 ząbek
sól i pieprz
oliwa 1 łyżka
sezam lub czarnuszka
PRZYGOTOWANIE:
Marchew obrać i pociąć w plastry a plastry w paseczki, pieczarki pokroić w plasterki. Rozgrzać oliwę i wrzucić na mocno rozgraną marchew, smaż krótko, dodać j pieczarki i czosnek pocięty w plasterki. Dodać sól. Na koniec wrzucić wypłukany szpinak i wyłącz już palnik. Mieszaj. Posyp sezamem lub czarnuszką:)
Ale super opcja! Może tu szpinak by mi zasmakował :)
OdpowiedzUsuńPysznie i lekko - idealnie na początek wiosny :)
OdpowiedzUsuńsuper tak prosto, lekko i wiosennie :)
OdpowiedzUsuńChyba to zaraz zrobię na kolację :)
OdpowiedzUsuńTaka chrupka marchewka musi być pyszna z tymi dodatkami :D
OdpowiedzUsuńdo pieczonego mięsa idealny dodatek :)
OdpowiedzUsuń