niedziela, 12 marca 2017

Chrupiąca marchewka z pieczarkami i szpinakiem


Tylko kilka składników i mamy pyszną misę ciepłych, chrupkich warzyw. Można potraktować ją jako sałatkę na ciepło lub dodatek do obiadu.

SKŁADNIKI:

2 marchewki
kilka ciemnych pieczarek
szpinak baby 2 garście 
czosnek 1 ząbek 
sól  i pieprz
oliwa 1 łyżka 
sezam lub czarnuszka

PRZYGOTOWANIE:

Marchew obrać i pociąć w plastry a plastry w paseczki, pieczarki pokroić w plasterki. Rozgrzać oliwę i wrzucić na mocno rozgraną marchew, smaż krótko, dodać j pieczarki i czosnek pocięty w plasterki. Dodać sól. Na koniec wrzucić wypłukany szpinak i wyłącz już palnik. Mieszaj. Posyp sezamem lub czarnuszką:) 


6 komentarzy: