Owocowe trufle a'la rafaello. Są pięknie pastelowe i cudownie owocowe w smaku.
Składniki:
mąka kokosowa lub zmielone w młynku wiórki kokosowe - 50 - 100 g
mielone migdały - 100 g
tłuszcz kakaowy 70 - 100 g (np. taki: tłuszcz kakaowy)
miód akacjowy - 3 łyżki
różdżki smaku Czary Mamy ( truskawka, czarna porzeczka, szpinak ) po jednej sztuce
sól - 1 szczypta
Przygotowanie:
Do miski wsypujemy mąkę kokosową, mielone migdały, mleko kokosowe w proszku i szczyptę soli. Mieszamy. Dzielimy równo na trzy części. Do każdej dodajemy po jednej smakowej różdżce. W garnuszku rozpuszczamy tłuszcz kakaowy ( jeśli nie mamy alternatywą jest olej kokosowy).
Do każdej części suchej masy dodajemy rozpuszczony tłuszcz, dodajemy po 1 łyżce miodu akacjowego. Mieszamy rękami. Masa ma mieć konsystencję mokrego piasku. Jeśli masa będzie za sucha należy dolać tłuszczu. Następnie formujemy kulki i umieszczamy w lodówce.
uroczo się prezentują :) a smak bardzo ciekawi :)
OdpowiedzUsuńZaciekawiły nas te różdżki smaku :)
OdpowiedzUsuń