czwartek, 3 sierpnia 2017

Sałatka z grillowanych warzyw w marynacie


Jeżeli zostanie Wam  choć odrobina tej sałatki, zróbcie sobie kanapki z nimi z opiekanym chlebem. Palce lizać!

cukinia
papryka czerwona
cebula biała
natka pietruszki

Na marynatę:

oliwa 3 łyżki
ocet winny 2 łyżeczki
miód płynny 1/2  łyżeczka
sól do smaku 1 łyżeczka
płatki chilli na czubek łyżeczki
ząbki czosnku 1 sztuka

Warzywa kroimy w kawałki. Zalewamy marynatą. Rozgrzewamy patelnię grillową kilka chwil grillujemy.

Posypujemy drobniutko pociętą natką.

10 komentarzy:

  1. Uwielbiam grillowane warzywa :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Coś dla mnie. W sezonie letnim grillowe dania u mnie są często. I właśnie warzywa lubię najbardziej :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Obawiam się że u mnie by nic nie zostało ;-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Obowiązkowo do wypróbowania! :)
    https://smilingshrimp.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  5. Gdybyśmy mogły tylko takie pyszności z octem jeść to chętnie byśmy posmakowały ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ocet pod wpływem temperatury odparowuje, zostaje tylko lekko delikatny smak.

      Usuń
  6. Pyszna sałatka! Marynowane grillowane warzywa są baaaardzo smaczne!

    OdpowiedzUsuń
  7. Pyszności! A ten krążek cebulki to dopiero mniam wygląda ;D

    OdpowiedzUsuń
  8. Bardzo lubię takie sałatki. Pieczone warzywa mają genialny smak, nie do podrobienia :)

    OdpowiedzUsuń