wtorek, 6 marca 2018

Naleśniki amerykańskie z syropem klonowym bezglutenowe


Amerykański naleśnik może zaspokoić poranną potrzebę zjedzenia czegoś zdrowego i pysznego. Są pełne witamin i błonnika, bez cukru i glutenu.

SKŁADNIKI:

1/5 szklanki mąki gryczanej pełnoziarnistej
szklanka mleka bez laktozy/ roślinnego/wody
2 dojrzałe banany
szczypta soli
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżeczka nasion chia
 syrop klonowy do polania/ miód/ syrop z agawy/ daktylowy

PRZYGOTOWANIE:

Składniki na ciasto miksujemy. Smażymy równe naleśniki na złoto.





10 komentarzy:

  1. Ostatnio mam smaka na placki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wspaniały pomysł na zdrowe śniadanie. Jakie piękne okrąglutkie i równe Ci wyszły te naleśniki. Zjadłabym :)
    Ja teraz też częściej sięgam po taką zdrową żywność.

    OdpowiedzUsuń
  3. Przepyszna wieżyczka placuchów <3 Uwielbiamy i z syropem klonowym i daktylowym lub kokosowym <3

    OdpowiedzUsuń
  4. jakie ładne wyszły, pycha !

    OdpowiedzUsuń
  5. Chętnie się poczęstuję :)

    OdpowiedzUsuń
  6. aj, jakie ładne i do tego zdrowe !

    OdpowiedzUsuń
  7. Dawno nie jadłam takich placuszków ;)

    OdpowiedzUsuń