środa, 1 marca 2017

Masełko bazyliowe przepis

Wyobrażacie sobie z nim chrupiący chleb albo rybę?

Pachnie świeżością. Mnie zachwyciło. Polecam do wypróbowania. I jak zawsze zachęcam do własnych inspiracji. Dodajcie co chcecie. Tu jest tylko masło i bazylia z dodatkiem soli.

Składniki:

masło 1 kostka
bazylia świeża 1/2 doniczki
sól morska lub z dodatkiem potasu 1 łyżeczka

Przygotowanie:

Masło o temperaturze pokojowej pokrój w dużą kostkę, włóż do rozdrabniacza, dodaj bazylię i sól zmiksuj. Wyłóż na folię spożywczą i zroluj włóż do lodówki.

5 komentarzy:

  1. musi bajecznie pachnieć :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam takie masełka, pyszności :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Podoba mi się pomysł na zrobienie takiego masełka :) Zawsze to jakaś odmiana od masła tradycyjnego :)

    OdpowiedzUsuń
  4. wspaniałe domowe smakowe masełko :)

    OdpowiedzUsuń