poniedziałek, 20 marca 2017

Sałatka ze szpinakiem i jabłkiem

Najprostsza sałata jakąkolwiek zrobiłam. Leciutka z mnóstwem smaku.
Dobrze będzie smakowała z serem pleśniowym i orzechami włoskimi.

Składniki: 

szpinak baby
1/2 jabłka
ocet jabłkowy lub malinowy
oliwa z oliwek
żurawina
pieprz
sól


Przygotowanie:

Szpinak umyć osuszyć. Jabłko pokroić w zapałki. Z octu, soli i oliwy zrobić sos. Polać sałatę. Wkręcić świeży czarny pieprz. Posypać żurawiną.

3 komentarze:

  1. faktycznie prościutka, ale czasem takie połączenia są po prostu najsmaczniejsze i najlepsze :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dawno szpinaku nie jadłam, muszę coś z niego przygotować :)

    OdpowiedzUsuń