piątek, 10 sierpnia 2018

Pasta z zielonego groszku z orzechami nerkowca


Pasta z zielonego groszku z nerkowcami,, ale można zrobić tez z migdałami.

szklanka mrożonego lub świeżego zielonego groszku
1/2 szklanki orzechów namoczonych przez noc lub kilka godzin
1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
ząbek czosnku
oliwa z oliwek
czarnuszka
natka
sól

Zblanszuj groszek 5 minut we wrzątku. Odcedź. Przełóż do blenowania, dodaj orzechy, kmin i czosnek. Zmiksuj. Przełóż do naczynia, posyp czarnuszką, natka i polej najlepszą oliwą jaką masz.




5 komentarzy:

  1. Piekny ma kolor :) Uwielbiam takie pasty.

    OdpowiedzUsuń
  2. Kolorek rzeczywiście cudny, i pewnie również tak smakuje :))

    OdpowiedzUsuń
  3. piękny kolor, pasta idealna

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetne połączenie orzechów i strączek!

    OdpowiedzUsuń