"Zdrowe przetwory" to nowa książka wydawnictwa Zwierciadło, która będzie miała premierę 22 sierpnia 2018 raku. Autorką 80 pysznych przepisów jest Jolanta Naklicka - Kleser uczestniczka polskiego Masterchefa. W książce znajdziemy przepisy na weki słodkie bez użycia cukru! i wytrawne. Ale nie tylko. Znajdziemy także przepisy na oliwy smakowe, octy owocowe, kompozycje przypraw ziołowych, pesto, pudry warzywne i owocowe. Autorka dzieli się z nami swoim doświadczeniem jak szybko i zdrowo przygotować przetwory bez wielogodzinnego stania w kuchni i pilnowania, aby się nie przypaliło. W krótkim czasie przygotujemy pyszne przetwory.
Oprócz tego z książki dowiemy się wszystkiego o pasteryzacji, marynowaniu i fermentacji, suszeniu i infuzowniu. Interesujące są także informacje o sprzęcie, który należy zgromadzić, aby przygotowanie weków stało się przyjemnością. Książka składa się z sześciu rozdziałów: kiszonki, pikle, przywiezione z podróży dania w 10 minut i niezwykle ciekawe dodatki do dań głównych np. kimchi z bakłażana.
Sezon na przetwory trwa. Zachęcam do skorzystania z przepisów z książki "Zdrowe przetwory" Zamknijmy lato w słoiku i cieszmy się jego smakami cały rok.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz