Pasta z zielonego groszku z nerkowcami, ale można zrobić tez z migdałami.
SKŁADNIKI:
szklanka mrożonego lub świeżego zielonego groszku
1/2 szklanki orzechów namoczonych przez noc lub kilka godzin
1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
ząbek czosnku
oliwa z oliwek
czarnuszka
natka
sól
PRZTGOTOWANIE:
Zblanszuj groszek 5 minut we wrzątku. Odcedź. Przełóż do blenowania, dodaj orzechy, kmin i czosnek. Zmiksuj. Przełóż do naczynia, posyp czarnuszką, natka i polej najlepszą oliwą jaką masz.
Piekny ma kolor :) Uwielbiam takie pasty.
OdpowiedzUsuńJuż się wpraszam na taką pastę!
OdpowiedzUsuńKolorek rzeczywiście cudny, i pewnie również tak smakuje :))
OdpowiedzUsuńpiękny kolor, pasta idealna
OdpowiedzUsuńŚwietne połączenie orzechów i strączek!
OdpowiedzUsuń