wtorek, 18 lipca 2017

Muffinki z czerwonej fasoli z porzeczkami


1 puszka czerwonej fasoli*
2 eko jaja
dojrzały banan
3 łyżki dobrego gorzkiego kakao
100 ml oleju rzepakowego
5 łyżek ksylitolu
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
porzeczki 

Odsączyć fasolę, wbić jajka i pokrojonego banana. Dodajemy resztę składników i blendujemy. Wrzucić garść czerwonych porzeczek i delikatnie przemieszać. Masę wylać do wyłożonych papilotek i wkładamy do formy na muffinki. 
Pieczemy 25 minut w 180 stopniach.

*Zamiast fasoli można użyć mąki np. ryżowej pełnoziarnistej



16 komentarzy:

  1. Z porzeczkami i kakao z pewnością świetnie smakują ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Z fasoli? Ale genialne! Poproszę jedną :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Muszę kiedyś zrobić, bo o ciastach z fasoli już słyszałam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. muszę i ja w końcu popełnić jakiś fasolowy wypiek ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Piekłam ciasto z fasoli i było bardzo smaczne. Muffinki wyglądają fantastycznie :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Koniecznie muszę upiec fasolowe ciasto!

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam wypieki z fasoli, muffinki wyglądają cudnie i na pewno tak smakowały ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam fasolowe wypieki :)
    W wolnej chwili zapraszam do mnie: https://smilingshrimp.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  9. O wow! Wszystko za taką muffinkę *.*

    OdpowiedzUsuń
  10. bardzo lubię ciacho z czerwonej fasoli :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Mmm pięknie wyglądają! Zjadłabym dwie na poczekaniu :)Mi ciasto z fasoli wychodzi jak gnieciuszek albo zakalec, może Twój przepis mi się uda :):*

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No i on taki jest mokry w środku ;)

      Usuń