sobota, 4 lutego 2017

Masło z makreli wędzonej



Bardzo szybka i smaczna pasta. Smakuje jak ta ze sklepu, ale na pewno nie ma w niej tyle dodatków chemicznych. 


makrela wędzona 1 sztuka 
masło 1/3 kostki

koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka



Mięso makreli oddziel od skóry i ości, włóż do rozdrabniacza razem z miękkim masłem i łyżeczką koncentratu pomidorowego. Zmiksuj. Gotowa do spożycia do 3 dni. 

18 komentarzy:

  1. Oooo ... pomyślałyśmy podobnie - ja wczoraj robiłam pastę z makreli :) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię pasty. Ostatnio zakupiliśmy filtr do wody redox fitaqua - woda z tego filtra pomaga utrzymać odporność na wysokim poziomie.

    OdpowiedzUsuń
  3. Myy pysznotka , uwielbiam pasty do chleba :)

    OdpowiedzUsuń
  4. super smarowidło do świeżego pieczywka :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pasta pierwsza klasa! Pomysł z makrelą rewelacyjny :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Robię podobną tylko używam gęstego jogurtu plus łyżka majonezu

    OdpowiedzUsuń
  7. Masełko z makreli...pycha! Aż mi ślinka leci. ;-)

    OdpowiedzUsuń
  8. Ciekawy pomysł na kanapkę :)

    OdpowiedzUsuń
  9. A my lubimy zmieszać taką makrelkę z jogurtem greckim :D

    OdpowiedzUsuń
  10. uwielbiam... ale mi smaka narobiłaś bo dawno już nie jadłam wędzonej makreli:)

    OdpowiedzUsuń
  11. i jeszcze tylko świeży chlebuś do tego i już pełnia szczęścia :) ale mi narobiłaś smaku!!

    OdpowiedzUsuń
  12. Niezwykle interesujące i inspirujące :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Pasta jest wspaniała! Zwłaszcza w wersji pomidorowej!

    OdpowiedzUsuń
  14. Pyszny dodatek pomidorów!
    Jadłabym...

    OdpowiedzUsuń
  15. Nigdy bym nie wpadła, że tak prosto można zrobić pastę z makreli. Zawsze korzystam ze strasznie skomplikowanej receptury, a tu proszę :) Makrela zalega w lodowce, więc wykorzystam na jutrzejsze śniadanie :)
    pozdrawiam
    https://kuchniaoddwojga.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  16. Bardzo ciekawy pomysł na makrelę ! Koniecznie do wypróbowania. Wieki jej nie jadłam ! :)

    OdpowiedzUsuń