piątek, 14 września 2018

Różowe latte z mlekiem migdałowym



Dostałam od klienta różany cukier ekologiczny Dary Natury. Jest cudowny. Pachnie delikatnie i naturalnie. Nie przepadam za różanymi zapachami ale ten jest wspaniały!!!

Możesz zrobić w ten sposób kakao, kawę zbożową,  orkiszową lub z cykorii.

SKŁADNIKI:

espresso - 1 filiżanka
mleko migdałowe - 1 szklanka
cukier różany - 1 łyżeczka
barwnik naturalny Amylon różowy - 1/2 łyżeczki


PRZYGOTOWANIE:

Zaparzamy espresso. Napój migdałowy (zrobiłam sama) wlewamy do dzbanka dodajemy różowy barwnik naturalny Amylon, wsypujemy 1 łyżeczkę cukru różanego i spieniamy. Wlewamy espresso. Mieszamy.

















3 komentarze:

  1. wspaniały napój, cudownie z nim zacząć weekend ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak uroczo wygląda w takich kolorach :) Aż chce się spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  3. jak pięknie, takiej kawy chętnie bym spróbowała

    OdpowiedzUsuń