wtorek, 5 września 2017

Dobry adres Brofaktura i udany grill z Sokołowem

     
W zabytkowej Hali Targowej w Siedlcach na powierzchni 800 metrów powstała Brofakrura. Oprócz restauracji, w której można dobrze zjeść, warzy się  także piwo. Powstaje kilka gatunków lokalnego piwa. Można je kupić na miejscu. Smakosze tego trunku będą zachwyceni.


Hala Targowa Brofaktura.



Wraz z blogerami mieliśmy okazję spróbować aż czterech smaków piwa.
Mnie najbardziej smakowało piwo z mniszkiem i jaśminem.



Po wizycie w Brofakturze pojechaliśmy do Woli Suchożebrskiej, gdzie Sokołów przygotował dla nas miłe popołudnie, pełne rozmów, śmiechu, pysznego jedzenia.




Szef kuchni Sokołowa Dominik Moskalenko opowiadał nam o mięsach dojrzewających, a my delektowaliśmy się różnymi gatunkami piwa. O piwach opowiadał nam młody fascynat piwa. I mimo młodego wieku posiada ogromną wiedzę. A piwa były wspaniałe. Na pewno nigdy bym ich nie poznała. Ani smaku ani ich historii.








Do grillowanych porcji mięsa ustawiła się długa kolejka.



A do grilla wiadomo: piwo!


Kolorowe i soczyste hamburgerki.



Serdecznie dziękuję Brofakturze i firmie Sokołów za zaproszenie. A wszystkim blogerom za atmosferę. Dobrze było Was spotkać.

7 komentarzy:

  1. Bardzo ciekawe przeżycie :) Miło chyba jest tak spotkać się z blogerami ? :) Już czytam kolejny post o tych warsztatach, więc wychodzę z założenia, że tam większość blogerów była. Niestety nie miałam nigdy możliwości uczestniczyć w darmowych warsztatach. A chętnie poznała bym osobiście niektórych i np. Ciebie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale fajnie! Dawno nie byłam na takim zjeździe!

    OdpowiedzUsuń
  3. Super, szkoda, że nie mogłam przyjechać. Za daleko miałam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo szkoda, chciałabym Cię poznać osobiście:)

      Usuń
  4. Musiało być super :)
    Mogłabym prosić o kliknięcie w link w tym poście? Byłabym bardzo wdzięczna :)
    Zachęcam też do wspólnej obserwacji :)

    veronicalucy.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń