Sos z maślaków z penne
Uwielbiam grzyby. Dostałam dziś maślaki. Babcia moja mówiła, że to najlepsze grzyby.
I są! Dziś zrobiłam z nich sos do makaronu penne.
czas przygotowania: 20 minut
SKŁADNIKI:
maślaki
2 łyżki masła bez laktozy lub zwykłego
sól i pieprz do smaku
biała spora cebula
parmezan
pietruszka
penne ( u mnie kukurydziane)
PRZYGOTOWANIE:
Zdejmij z grzybów śluzowatą skórkę. Cebulę zeszklij na maśle dodaj pocięte w paski grzyby, dodaj sól i pieprz. Duś, aż grzyby będą miękkie. Ugotuj makaron, swój ulubiony. Odcedź.
Wyłóż na talerz dodaj grzyby, zetrzyj parmezan i posyp natką.
U'lala! Zjadłabym sobie :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubimy maślaki :D Takie danie to dopiero pychotka :D
OdpowiedzUsuńAle bym zjadła. Lubię grzyby, ale niestety nie mam prawie możliwości ich zbierania :)
OdpowiedzUsuńpychotka :)
OdpowiedzUsuńJakie pyszności, nie pogardziłabym :)
OdpowiedzUsuńW wolniej chwili zapraszam do mnie: https://smilingshrimp.blogspot.com
ale pyszny makaron! :)
OdpowiedzUsuńU mnie ostatnio też grzybowo....
OdpowiedzUsuń