piątek, 8 września 2017

Sos z maślaków z penne


Uwielbiam grzyby. Dostałam dziś maślaki. Babcia moja mówiła, że to najlepsze grzyby.
I są! 
Dziś zrobiłam z nich sos do makaronu penne.

czas przygotowania: 20 minut

SKŁADNIKI:

maślaki
2 łyżki masła 
sól i pieprz do smaku
cebula biała spora 
parmezan 2-3 łyżki
pietruszka do smaku
makaron penne po 100g na osobę

PRZYGOTOWANIE:

Zdejmij z grzybów śluzowatą skórkę. Cebulę  pokrój w kostkę i zeszklij na maśle, potem dodaj pocięte na paski grzyby, dodaj sól i pieprz. Duś, aż grzyby będą miękkie. Ugotuj makaron, swój ulubiony. Odcedź.
Wyłóż na talerz dodaj grzyby, zetrzyj parmezan i posyp natką.




7 komentarzy:

  1. Bardzo lubimy maślaki :D Takie danie to dopiero pychotka :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale bym zjadła. Lubię grzyby, ale niestety nie mam prawie możliwości ich zbierania :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jakie pyszności, nie pogardziłabym :)
    W wolniej chwili zapraszam do mnie: https://smilingshrimp.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń