W zabytkowej Hali Targowej w Siedlcach na powierzchni 800 metrów powstała Brofakrura. Oprócz restauracji, w której można dobrze zjeść, warzy się także piwo. Powstaje kilka gatunków lokalnego piwa. Można je kupić na miejscu. Smakosze tego trunku będą zachwyceni.
Hala Targowa Brofaktura.
Wraz z blogerami mieliśmy okazję spróbować aż czterech smaków piwa.
Mnie najbardziej smakowało piwo z mniszkiem i jaśminem.
Po wizycie w Brofakturze pojechaliśmy do Woli Suchożebrskiej, gdzie Sokołów przygotował dla nas miłe popołudnie, pełne rozmów, śmiechu, pysznego jedzenia.
Szef kuchni Sokołowa Dominik Moskalenko opowiadał nam o mięsach dojrzewających, a my delektowaliśmy się różnymi gatunkami piwa. O piwach opowiadał nam młody fascynat piwa. I mimo młodego wieku posiada ogromną wiedzę. A piwa były wspaniałe. Na pewno nigdy bym ich nie poznała. Ani smaku ani ich historii.
Do grillowanych porcji mięsa ustawiła się długa kolejka.
A do grilla wiadomo: piwo!
Kolorowe i soczyste hamburgerki.
Serdecznie dziękuję Brofakturze i firmie Sokołów za zaproszenie. A wszystkim blogerom za atmosferę. Dobrze było Was spotkać.
Bardzo ciekawe przeżycie :) Miło chyba jest tak spotkać się z blogerami ? :) Już czytam kolejny post o tych warsztatach, więc wychodzę z założenia, że tam większość blogerów była. Niestety nie miałam nigdy możliwości uczestniczyć w darmowych warsztatach. A chętnie poznała bym osobiście niektórych i np. Ciebie :)
OdpowiedzUsuńAle fajnie! Dawno nie byłam na takim zjeździe!
OdpowiedzUsuńSuper, szkoda, że nie mogłam przyjechać. Za daleko miałam :)
OdpowiedzUsuńBardzo szkoda, chciałabym Cię poznać osobiście:)
UsuńMusiało być super :)
OdpowiedzUsuńMogłabym prosić o kliknięcie w link w tym poście? Byłabym bardzo wdzięczna :)
Zachęcam też do wspólnej obserwacji :)
veronicalucy.blogspot.com
Widać że atmosfera była świetna
OdpowiedzUsuńSuper :)
OdpowiedzUsuń