SKŁADNIKI:
2 świeże makrele
sól i pieprz
papryka czerwona
łyżeczka kaparów
kilka rzodkiewek
świeże zioła
oliwa
sok z cytryny
PRZYGOTOWANIE:
Makrele umyć i natrzeć solą i pieprzem. Polać oliwą i włożyć na 30 minut do piekarnika nagdzanego na 200 st.C razem z czerwoną papryką owiniętą w folię. Obrać ze skóry i ości rybę. Obrać paprykę. Mięso ryby ułożyć na talerzu i dodać pokrojone warzywa. Skropić sokiem z cytryną, dodać oliwę i kapary.
mojego dziecko wprost uwielbia makrelę, myślę że taka sałatka by mu posmakowała
OdpowiedzUsuńCiekawe danie :)
OdpowiedzUsuńoryginalny pomysł z tą sałatką :)
OdpowiedzUsuńMakrela to moja ulubiona rybka :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł, wygląda pysznie:)serdecznie pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńMmm danie dla mnie. Uwielbiam ryby, a makrelę wprost uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńod kiedy spróbowałam swieżej makreli jestem fanka tej ryby! smaczne mięsko jest dla mnie przepyszne...sałatka mnie uwiodła:)
OdpowiedzUsuńWygląda pięknie, uwielbiam Twoje zdjęcia :)
OdpowiedzUsuńhttps://smilingshrimp.blogspot.com
dziękuję:)
UsuńBardzo lubimy makrelkę :D Z chęcią byśmy zjadły :)
OdpowiedzUsuńPieczone ryby to coś, co uwielbiamy :)
OdpowiedzUsuńMusi obłędnie smakować!
OdpowiedzUsuńKubki smakowe szaleją od samego patrzenia...
No to już wiem co kupię w sobotę na eko bazarze :) MAKRELĘ
OdpowiedzUsuńpyszna porcja zdrowia :)
OdpowiedzUsuńprosto a jakże pyszne
OdpowiedzUsuńwspaniała sałatka. uwielbiam makrelę więc coś dla mnie :)
OdpowiedzUsuńNie jadłam nigdy niewędzonej makreli :)
OdpowiedzUsuń