SKŁADNIKI
1 kg dzikiej róży
szklanka cukru trzcinowego
pół szklanki wody
PRZYGOTOWANIE
Owoce dzikiej róży obieramy z nasionek. Wypłukać. Przełożyć do garnka, podlać wodą, dodać cukru i smażyć 20 minut co jakiś czas mieszać drewnianą łyżką. Przepuścić przez maszynkę do mięsa lub zmiksować blenderem. Przełożyć do wyparzonych słoiczków i pasteryzować 10 minut.
uwielbiam konfitury z dzikiej róży , tylko te włoski miedzy palcami cały tydzień po 1 kilu drylowanych,ach
OdpowiedzUsuńTo prawda. Nie jest to przyjemna praca. Może jest sposób naobieranie. Bo można się zniechęcić:)
UsuńOj za taki sposób duzo bym dała
UsuńMoże ktoś się z podzieli :)
Usuńraz robiłam :) pyszna tylko to skubanie mnie zniechęca straszliwie
OdpowiedzUsuńObłędny dodatek do wypieków!
OdpowiedzUsuńTo musi pieknie pachnieć!
OdpowiedzUsuń