wtorek, 19 lutego 2013

Pasta do chleba z fasoli, rukoli, i pieczonej papryki

Można ją zrobić na wiele sposobów. Na szybko lub bardziej slow. Od Ciebie zależy  czy fasole ugotujesz cierpliwie czy weźmiesz z puszki, czy paprykę  - polecam Rolnika - opieczesz sama czy weźmiesz ze słoika. Czy dodasz do środka rukolę czy natkę. 


puszka białej fasoli lub ugotowanej
papryka czerwona  opieczona w piekarniku lub na grillu / słoik papryk Rolnik
rukola  - garść/ natka pietruszki
cebula
kilka sztuk oliwek czarnych
2 łyżki oliwy
sól pieprz
sok z cytryny



 Cebulę zeszklij na niewielkiej ilości oleju. Do malaksera wrzuć wszystkie składniki i zmiksuj. Na koniec polej całość oliwą z oliwek. Jem z gorącym wiejskim chlebem. 

3 komentarze:

  1. Kapitalna i oryginalna, nie łączyłam jeszcze pieczonej papryki z fasolą - bezwzględnie pyszne połączenie to być musi - nie oprę się mu!

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszności:) Muszę spróbować to połączenie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ciekawe połączenie smaków - zapowiada się wyśmienicie

    OdpowiedzUsuń