wtorek, 19 lutego 2013

Pasta do chleba z fasoli, rukoli, i pieczonej papryki


Pastę można zrobić na wiele sposobów. Na szybko lub bardziej slow. Od Ciebie zależy czy fasolę ugotujesz cierpliwie czy weźmiesz z puszki bądż słoika, czy paprykę opieczesz sama czy weźmiesz ze słoika - wtedy polecam Rolnika. Czy dodasz do środka rukolę czy natkę. 

Składniki:

puszka białej fasoli lub ugotowanej wcześniej namoczonej 
papryka czerwona opieczona w piekarniku lub na grillu / lub ze słoika 
rukola  - garść/ natka pietruszki
1 cebula czerwona
kilka sztuk oliwek czarnych
2 łyżki oliwy
sól pieprz
sok z cytryny

Przygotowanie:



 Cebulę zeszklij na niewielkiej ilości oleju. Do malaksera przełóż wszystkie składniki i zmiksuj. Na koniec polej całość oliwą z oliwek.

3 komentarze:

  1. Kapitalna i oryginalna, nie łączyłam jeszcze pieczonej papryki z fasolą - bezwzględnie pyszne połączenie to być musi - nie oprę się mu!

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszności:) Muszę spróbować to połączenie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ciekawe połączenie smaków - zapowiada się wyśmienicie

    OdpowiedzUsuń