Pastę można zrobić na wiele sposobów. Na szybko lub bardziej slow. Od Ciebie zależy czy fasolę ugotujesz cierpliwie czy weźmiesz z puszki bądż słoika, czy paprykę opieczesz sama czy weźmiesz ze słoika - wtedy polecam Rolnika. Czy dodasz do środka rukolę czy natkę. |
Składniki:
puszka białej fasoli lub ugotowanej wcześniej namoczonej
papryka czerwona opieczona w piekarniku lub na grillu / lub ze słoika
rukola - garść/ natka pietruszki
1 cebula czerwona
kilka sztuk oliwek czarnych
2 łyżki oliwy
sól pieprz
sok z cytryny
Przygotowanie:
Kapitalna i oryginalna, nie łączyłam jeszcze pieczonej papryki z fasolą - bezwzględnie pyszne połączenie to być musi - nie oprę się mu!
OdpowiedzUsuńPyszności:) Muszę spróbować to połączenie :)
OdpowiedzUsuńciekawe połączenie smaków - zapowiada się wyśmienicie
OdpowiedzUsuń