poniedziałek, 23 maja 2016

Zupa krem z selera i gruszki z cynamonem



duży seler korzeniowy
gruszka
bulion ok 1.5 litra
oliwa kilka łyżek
cebula
pestki dyni
szczypta cynamonu
ewentualnie śmietanka

Seler obieramy i kroimy w dużą kostkę, cebule także w kostkę. Na oliwie podsmażamy seler z cebulą. Zalewamy bulionem warzywnym. Gotujemy do miękkości. 5 minut przed końcem gotowania dodajemy gruszkę i cynamon. Całość blendujemy. Podajemy skropioną oliwą i prażonymi pestkami.



13 komentarzy:

  1. Mniam, przepyszne połączenie smaków :D

    OdpowiedzUsuń
  2. jakie połączenie smaków! I jak podane..
    zaproś na obiad! <3 :D

    OdpowiedzUsuń
  3. seler i gruszka - bardzo fajne połączenie! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jeszcze nigdy nie jadłam połączenia selera i gruszki. Ciekawy pomysł:)

    OdpowiedzUsuń
  5. W końcu musimy to połączenie spróbować, bo uwielbiamy krem z selera i buraka a z gruszką to dopiero musi ciekawie smakować :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam to połączenie. Musiało wypaść przepysznie!

    OdpowiedzUsuń
  7. Robiłam kremową zupę z gruszki i pietruszki a tu proszę, bardzo ciekawe połączenie :) muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Robiłam kremową zupę z gruszki i pietruszki a tu proszę, bardzo ciekawe połączenie :) muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  9. doskonała zupa! kremowa, gęsta, a smaki niesamowicie zgrane i jak najbardziej w moim guście;)

    OdpowiedzUsuń