duży seler korzeniowy
gruszka miękka
gruszka miękka
sól i pieprz do smaku
bulion ok 1.5 litra
oliwa kilka łyżek
cebula
pestki dyni
szczypta cynamonu
ewentualnie śmietanka
Seler obieramy i kroimy w dużą kostkę, cebule także w kostkę. Na oliwie podsmażamy seler z cebulą. Zalewamy bulionem warzywnym. Gotujemy do miękkości. 5 minut przed końcem gotowania dodajemy gruszkę i cynamon. Całość blendujemy. Podajemy skropioną oliwą i prażonymi pestkami.
bulion ok 1.5 litra
oliwa kilka łyżek
cebula
pestki dyni
szczypta cynamonu
ewentualnie śmietanka
Seler obieramy i kroimy w dużą kostkę, cebule także w kostkę. Na oliwie podsmażamy seler z cebulą. Zalewamy bulionem warzywnym. Gotujemy do miękkości. 5 minut przed końcem gotowania dodajemy gruszkę i cynamon. Całość blendujemy. Podajemy skropioną oliwą i prażonymi pestkami.
Genialne połączenie!
OdpowiedzUsuńPięknie podana! :)
OdpowiedzUsuńMniam, przepyszne połączenie smaków :D
OdpowiedzUsuńjakie połączenie smaków! I jak podane..
OdpowiedzUsuńzaproś na obiad! <3 :D
Wpadaj :) zapraszam :)
Usuńseler i gruszka - bardzo fajne połączenie! :)
OdpowiedzUsuńJeszcze nigdy nie jadłam połączenia selera i gruszki. Ciekawy pomysł:)
OdpowiedzUsuńW końcu musimy to połączenie spróbować, bo uwielbiamy krem z selera i buraka a z gruszką to dopiero musi ciekawie smakować :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam to połączenie. Musiało wypaść przepysznie!
OdpowiedzUsuńTaka gęsta<3
OdpowiedzUsuńRobiłam kremową zupę z gruszki i pietruszki a tu proszę, bardzo ciekawe połączenie :) muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńRobiłam kremową zupę z gruszki i pietruszki a tu proszę, bardzo ciekawe połączenie :) muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńdoskonała zupa! kremowa, gęsta, a smaki niesamowicie zgrane i jak najbardziej w moim guście;)
OdpowiedzUsuń