niedziela, 30 grudnia 2012

Tatar z tuńczyka i zielonych oliwek

Wyborna przystawka na ostatni dzień roku:) 


ogórek korniszon
puszka tuńczyka lub świeże mięso ryby
oliwki zielone z czerwoną papryką
koperek
Sos:
oliwa 
kilka ziarenek zielonego pieprzu
łyżeczka musztardy
ocet winny biały  




Siekamy składniki i układamy warstwami w obręczy. Róbmy malutkie przystawki. Da nich przygotujcie sos: musztarda, ocet biały, olej rzepakowy , kilka ziarenek zielonego pieprzu. 

7 komentarzy:

  1. tatar rewelacyjny, uwielbiam wszelakie tatary ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajny pomysł gdy ktoś nie tknie surowego mięsa ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wspaniała przystawka!
    U mnie zamiast tuńczyka jest łosoś.
    Pysznego 2013 roku!

    OdpowiedzUsuń
  4. ależ to fajnie wygląda i po przeczytaniu składników moje kubki smakowe oszalały.
    Marta@Co Dziś Zjem Na Śniadanie?

    OdpowiedzUsuń
  5. Jakoś boję się tatara :D Nie mniej jednak wygląda obłędnie!

    OdpowiedzUsuń
  6. ale super wygląda :) ja próbowałam ostatnio ze śledziem :p ale chyba za dużo ułożyłam, bo cała konstrukcja mi się rozwaliła :P

    OdpowiedzUsuń