poniedziałek, 2 maja 2016

Pancakes bezglutenowe z mąki gryczanej i bananem


 Proste bezglutenowe placuszki gryczane z bananem. Propozycja śniadaniowa.

szklanka mąki gryczanej bezglutenowej
szklanka maślanki
jajo
paska łyżeczka proszku do pieczenia
dojrzały banan
olej
trzcinowy cukier puder



Banana rozgnieć widelcem.  Przygotuj ciasto ze składników i dodaj masę bananową . Smaż na patelni bez tłuszczu lub na niewielkiej ilości oleju

8 komentarzy:

  1. bardzo smacznie wyglądają!:)

    OdpowiedzUsuń
  2. I teraz będą takie za mną chodzić cały dzień! ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Lubię takie placuszki na śniadanie :) Na początku myślałam, że dodasz tylko mus z banana, a tu całe kawałki też są ! Fajnie, pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Robiłam dziś podobne! Pozdrawiam :)
    nataliakupczak.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  5. Kocham bananowe pancakes! Zabieram;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Placki zawsze i wszędzie, o każdej porze dnia i nocy! :-)

    OdpowiedzUsuń