Pasta do chleba z awokado, jajkiem, brokułem i makrelą. Makrelę można zastąpić np. wędzonym pstrągiem.
SKŁADNIKI:
jajko ugotowane na twardo
pół brokuła
sól i pieprz
papryczka chili
wędzona makrela lub pstrąg
łyżka soku z cytryny
natka z pietruszki
łyżka soku z cytryny
natka z pietruszki
PRZYGOTOWANIE:
Brokuła gotujemy do miękkości kilka minut (8-10). Lekko blendujemy lub rozgniatamy widelcem. Dodajemy pokrojone w kostkę jajko, awokado i doprawiamy przyprawami oraz sokiem z cytryny. Na koniec dodajemy rybę. Mieszamy. Posypujemy drobno posiekaną natką. Podajemy z ulubioną grzanką.
Na bogato, tak jak lubię :D
OdpowiedzUsuńWspaniała porcja zdrowia!
OdpowiedzUsuńFajny dodatek brokuła do takiej pasty :D
OdpowiedzUsuńPasta z rybą, już samo to mnie przyciąga :)
OdpowiedzUsuńWspaniały pomysł! Koniecznie muszę spróbować! :)
OdpowiedzUsuńpysznie i zdrowo :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł na pastę i fajna prezentacja :)
OdpowiedzUsuńDoskonały przepis. Pierwszy raz się z takim spotykam. Na pewno wypróbuję. U Ciebie zawszę mogę odkryć coś nowego i smacznego :)
OdpowiedzUsuń<3
UsuńŚwietna, bardzo lubię takie pasty :D
OdpowiedzUsuńMi pasuje, skomponowana świetnie :)
OdpowiedzUsuńDoskonały pomysł! Awokado to moja druga miłość, zaraz po mężu oczywiście :)
OdpowiedzUsuńJuż mi smakuje :-)
OdpowiedzUsuńMniam, pyszna pasta :)
OdpowiedzUsuń