wtorek, 15 marca 2016

Pasta z awokado z brokułem i rybą

Pasta do chleba z awokado, jajkiem, brokułem i makrelą. Makrelę można zastąpić np. wędzonym pstrągiem. 

SKŁADNIKI:

awokado dojrzałe
jajko ugotowane na twardo
pół brokuła
sól i pieprz
papryczka chili 
wędzona makrela lub pstrąg
łyżka soku z cytryny
natka z pietruszki

PRZYGOTOWANIE:

Brokuła gotujemy do miękkości kilka minut (8-10). Lekko blendujemy lub rozgniatamy widelcem. Dodajemy pokrojone w kostkę jajko, awokado i doprawiamy przyprawami oraz sokiem z cytryny. Na koniec dodajemy rybę. Mieszamy. Posypujemy drobno posiekaną natką. Podajemy z ulubioną grzanką. 

14 komentarzy:

  1. Na bogato, tak jak lubię :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajny dodatek brokuła do takiej pasty :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Pasta z rybą, już samo to mnie przyciąga :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wspaniały pomysł! Koniecznie muszę spróbować! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Super pomysł na pastę i fajna prezentacja :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Doskonały przepis. Pierwszy raz się z takim spotykam. Na pewno wypróbuję. U Ciebie zawszę mogę odkryć coś nowego i smacznego :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Świetna, bardzo lubię takie pasty :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Doskonały pomysł! Awokado to moja druga miłość, zaraz po mężu oczywiście :)

    OdpowiedzUsuń