Zimą robię z niego gorące herbatki a latem chłodzące ICE tea.
SKŁĄDNIKI:
Na dwie szklanki:
łyżeczka hibiskusa
łyżka żurawin świeżych owoców mogą być mrożone
anyż odrobina
2 goździki,
2 ziarenka czarnego pieprzu
cynamon kawałek
skórka z pomarańczy
łyżka soku z grantu lub
cynamon kawałek
skórka z pomarańczy
łyżka soku z grantu lub
malin
szklanka czerwonego wina
szklanka wody
szklanka czerwonego wina
szklanka wody
PRZYGOTOWANIE:
Zaparzyć łyżeczkę hibiskusa w szklance wrzątku. Do garnka wlać czerwone wino, dodać przyprawy i żurawinę. Gotować kilka minut. Wlać zaparzony hibiskus. Zamieszać. Można dosłodzić miodem lub sokiem owocowym.
Piękna!
OdpowiedzUsuńUwielbiam. A u mnie gruszki...
Na pewno smaczna :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam Twoje zdjęcia :-)
OdpowiedzUsuńJest mi ogromnie miło i cieplej na sercu <3
Usuń