Bardzo ucieszyłam się, kiedy w moje ręce trafi blender Blendygo3 do testów i recenzji. Wiecie, z mojego bloga, że lubię koktajle, smoothie's i zupy kremy. Od dawna szukałam blendera, który będzie nie tylko praktyczny, ale też elegancki i łatwy w codziennym użyciu. Blender zrobił na mnie duże wrażenie. W tym wpisie podzielę się moimi pierwszymi wrażeniami, opinią i pokażę, dlaczego warto mieć go w swojej kuchni.
Będzie też kod rabatowy DLA WAS.
Blender wyróżnia się minimalistycznym designem. Wygląda elegancko i pasuje nawet do małej kuchni. Zabierzesz go ze sobą także w podróż, na rower, do pracy. Największy plus? Jest bezprzewodowy i ładowany przez USB.
Pierwszy raz użyłam go do przygotowania koktajlu jeżynowego z awokado, bananem.
Koktajl jeżynowy z BlendyPack
Składniki:
garść świeżych lub mrożonych jeżyn
1 banan
1/2 kremowego awokado
1 opakowanie BlendyPack (o nim za chwilę),
3/4 szklanki wody i opcjonalniekilka kostek lodu
1 łyżka nasion chia
Przygotowanie:
Wszystkie składniki w rzuciłam do Blendygo3 i zmiksowałam.
Blender poradził sobie z lodem i jeżynami bez problemu, a konsystencja wyszła idealnie gładka i kremowa. W trakcie miksowania dodałam jeszcze trochę wody. Przygotowany w ten sposób posiłek wystarczył mi na kilka godzin. Czułam się syta i zdrowo najedzona.
Przy okazji testu sięgnęłam po BlendyPack. To zamiennik posiłku w proszku. Wygodne rozwiązanie, gdy chcemy szybko przygotować pożywny koktajl. Wystarczy dodać owoc jak np. banan, wodę lub mleko/ napój roślinny i mamy pełnowartościowy posiłek w postaci shake'a. W sklepie BlendyGo dostępne są różne smaki, więc każdy znajdzie coś dla siebie.
Następnie przygotowałam napój roślinny z pestek dyni.
Napój z pestek dyni świetnie zastępuje mleko krowie. Zrobisz z nim smoothie, koktajl, a z pozostałej pulpy zupę brokułową lub pastę do kanapek.
Napój z pestek dyni
Składniki:
1/2 szklanka surowych, łuskanych pestek dyni
1,5 szklanki wody (najlepiej filtrowanej lub źródlanej; im mniej wody, tym mleko będzie gęstsze i bardziej kremowe)
1/2daktyla do posłodzenia
szczypta soli
odrobina cynamonu lub wanilii - dla smaku jeśli chcesz
Przygotowanie:
Pestki dyni namoczyć w wodzie przez minimum 4 godziny, a najlepiej przez noc. Następnie odcedzić, przepłukać i przełożyć do kielicha blendera. Dodać świeżą wodę oraz dodatki. Całość blendować przez 1–2 minuty do uzyskania jednolitej konsystencji. Napój można przecedzić przez gazęlub sitko. Gotowe mleko przelać do czystej, szklanej butelki lub słoika i przechowywać w lodówce do 3 dni. Przed użyciem wstrząsnąć.
Zupa brokułowa z napojem z pestek dyni
Składniki:
1 brokuł
z ząbek czosnku
3/4 l wywaru z warzyw
2 łyżki pulpy z pestek dyni (patrz przepis powyżej)
sól i pieprz do smaku
oliwa/olej z pestek dyni
1/2 szklanki napoju z pestek dyni
skórka z cytryny trochę
Przygotowanie:
Do garnka wlej wywar z warzyw, dodaj podzielonego na różyczki brokuła, obrany ząbek czosnku i gotuj około 10 minut. Pod koniec gotowania dodaj pulpę z pestek dyni oraz skórkę z cytryny. Do blendera przelej lekko przestudzonej porcję zupy i zmiksuj. Wylej krem do talerza, dodaj ulubione zioła i polej olejem z pestek dyni.
Pasta do chleba z pulpy po napoju z pestek dyni
Składniki:
1 szklanka pulpy po odcedzeniu mleka z pestek dyni
2 łyżki oliwy (lub oleju z pestek dyni dla mocniejszego aromatu)
1 ząbek czosnku
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka tahiny
sos sojowy trochę
sól i świeżo mielony pieprz do smaku
płatki drożdżowe (opcjonalnie)
szczypta kuminu lub wędzonej papryki (opcjonalnie)
2–3 łyżki wody (dla uzyskania odpowiedniej konsystencji)
Przygotowanie:
Pulpa powinna być dobrze odsączona. Przełóż ją do miski. Dodaj oliwę, przeciśnięty czosnek, sok z cytryny, przyprawy i ewentualnie tahinę. Dobrze wymieszaj łyżką.
Dla uzyskania gładkiej konsystencji, dolewając stopniowo wodę.
Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Podawaj z pieczywem pełnoziarnistym, grzankami, warzywami pokrojonymi w słupki lub jako smarowidło do wrapów.
Pastę możesz przechowywać w lodówce do 3 dni w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Dlaczego polecam Blender BlendyGo?
Jest mobilny. Zabierzesz go wszędzie. Mieści się w torbie, ma wygodną zakrętkę z uchwytem na rękę oraz termotorbę w którą zapakujesz go i zabierzesz ze sobą.
Jest łatwy w czyszczeniu wystarczy dolać wody, odrobinę płynu do naczyń, włączyć i wypłukać.
Po kilku dniach testów jestem naprawdę zadowolona. Przygotowałam z nim mleko z pestek dyni, koktajl oraz ciasto na naleśniki, zupę. Blender BlendyGo 3 to sprzęt, który mogę szczerze polecić. Zrobisz z nim nie tylko koktajle owocowe, ale też smoothie, shake’i białkowe, kremowe zupy i napoje roślinne.
Dla moich czytelników !!! mam też specjalny kod: BLOG20. To 20% zniżki na cały koszyk w sklepie BlendyGo.
Jeśli szukasz blendera mobilnego, który jest elegancki, wydajny i wygodny to polecam BlendyGo3.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz