wtorek, 14 marca 2017

"Hummus" z pieczonego buraka


4 buraki upieczone
szklanka  namoczonych dzień wcześniej orzechow nerkowca
3 łyżki oliwy
2 łyżki pasty tahini
1/2 łyżeczki kuminu
sok z cytryny
2 ząbki czosnku
sól i pieprz do smaku

natka kolendry lub pietruszki

Zmiksuj namoczone orzechy nerkowca z pociętymi burakami, dodaj  resztę składników. Wyłóż na talerz, skrop oliwą i posyp natką lub kolendrą.

12 komentarzy:

  1. Ty to masz pomysły! :) rewelacja :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo do mnie przemawia ten różowy kolor!

    OdpowiedzUsuń
  3. Piękny kolor!
    Pasta dla mnie. Bardzo ją lubię.

    OdpowiedzUsuń
  4. Och, nie kuś mnie! Właśnie się okazało, że jestem strasznie uczulona na sezam;( Nie wiem, jak przeżyję bez hummusu

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nerkowce wystarczą, nie musisz dodawać pasty

      Usuń
  5. Piękny kolorek :) Takiego nie jadłam!

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo fajny pomysł, aż muszę wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Piękny kolor, świetny pomysł. :)

    OdpowiedzUsuń
  8. ależ on ma piękny kolorek :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Świetnie wygląda, no i świetnie smakuje :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Wow super pomysł na hummus na orzechach :D Ze świeżego buraka już robiłyśmy ale z pieczonego tez spróbujemy :D

    OdpowiedzUsuń