Skałdniki:
3 pomarańcze
3 łyżeczki skrobi ziemniaczanej
otarta skórka z pomarańczy
Przygotowanie:
Zetrzyj skórkę z jednej z pomarańczy. Wyciśnij sok i dodaj skórkę. Zacznij podgrzewać. W niewielkiej ilości wody lub soku zacznij rozprowadzać skrobię. Wlej zawartość na gotujący się sok. Mieszaj do zagotowania. Przelej do pucharków.
Rozlej w pucharki.
3 pomarańcze wystarczają na 1 -2 porcje kiślu. Zależy od wielkości pomarańczy.
Śliczny kolor!
OdpowiedzUsuńChcę taki kisiel...
cudowny! a jak musiał smakować :) !
OdpowiedzUsuńbardzo pomysłowe, bomba witaminowa!
OdpowiedzUsuńJuz od jakiegos czasu planowalam zrobić ten kisiel, bardzo mi sie podoba:-) Zdjecia masz piekne i na pewno kisiel byl obledny:-)
OdpowiedzUsuńdomowy kisiel jest najlepszy!:)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
UsuńTakie kupne nie bardzo mi smakują, domowy na pewno ma o niebo lepszy smak:)
OdpowiedzUsuńAle to musi być dobre, nie te co kupne. Sama sobie taki zrobię bo bez cukru widzę że można :-) super pomysł
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na prosty i pyszny deser :)
OdpowiedzUsuń